Boston prvi završio posao, Indijana “počišćena”

Boston Celtics Indiana Pacers Plej-of

Boston prvi završio posao, Indijana “počišćena”

Boston Celtics Indiana Pacers Plej-of
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 21.04.2019. Foto: weei.radio.com

Košarkaši Boston Seltiksa prvi su polufinalisti Istočne konferencije, pošto su “počistili” Indijanu.

(FOTO: bostonglobe.com)

Pružila je ekipa Pejsersa dostojan otpor trenutno jačem i boljem protivniku, ali je na semaforu na kraju utakmice stajalo 110:106 za tim iz Masačusetsa.

Viđena je u Indijanpolisu jedna egal utakmica, a ratoborna ekipa Indijane imala je aktivan rezultat do poslednjeg perioda igre. Na 7 minuta do kraja Pejsersi su vodili košem razlike (82:80), a zatim je usledila serija Seltiksa 15:3. Ekipa Bostona je otišla po prvi put na dvocifrenu razliku i do kraja utakmice rutinski odradila posao.

U ekipi Seltiksa istakao se Gordon Hejvord, koji je zabeležio 20 poena, uz skoro savršen procenat šuta 7-9 (3/3 za tri poena), a tome je dodao i 3 skoka, po 2 asistencije i ukradene lopte i 1 blokadu. Džejson Tejtum i Markus Moris ubacili su po 18 poena i uhvatili po 8 skokova.

Užasno šutersko veče imali su Kajri Irving i Al Horford, koji su ubacili po 14 poena, ali uz kombinovan šut iz igre 8/32.

Još jednu dobru utakmicu za ekipu Pejsersa odigrao je Bojan Bogdanović, koji je sa 22 poena predvodio strelce u svom timu. Tajrik Evans je sa klupe ubacio 21 poen, dok je Daren Kolison uz 19 poena, imao i 6 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte.

Boston će u polufinalu Istoka igrati protiv boljeg iz duela Milvoki – Detroit (3:0).

Podelite vest: