Boston savladao Klivlend u revanšu

Boston Celtics Cleveland Cavaliers

Boston savladao Klivlend u revanšu

Boston Celtics Cleveland Cavaliers
Autor: Datum objave: 16.11.2021.

Druga uzastopna utakmica Seltiksa i Kavalirsa u Ohaju ovaj put pripala je izabranicima Imea Udoke koji ovaj put nisu dozvolili Klivlendu da se u potpunosti vrate nakon što su se odvojili. Rezultatom 92:98 Boston se vratio na .500 skor i sada su na 7-7, dok Klivlend u sezoni iznad očekivanja ima 9-6.

Najefikasniji u zelenom dresu bio je Džejson Tejtum sa 24 poena, osam skokova i pet asistencija. Ipak, još jedna loša šuterska noć zvezde Bostona koja još uvek ne uspeva da uđe u seriju par efikasnih partija.

Pratio ga je Al Horford sa još jednom sjajnom utakmicom, a on je postigao 17 poena, devet skokova i sada već standardne dve blokade, uz bitnu trojku kada se utakmica lomila.

Pored njega, Šruder i Smart takođe su bili sjajni sa po 14 poena, s tim što je Denis sam na kraju pogodio skoro sve šuteve Bostona i odneo prvu pobedu iz Klivlenda ove sezone.

Ipak, ono što treba da zabrinjava fanove ekipe iz Masačusetsa jeste povreda Roberta Vilijamsa koji je napustio teren zbog povrede levog kolena i nije se vraćao.

Ponovo su Seltiksi igrali sjajnu odbranu, pogotovo u drugom poluvremenu, a sa tom konstatacijom slaže se i Džejson Tejtum.

,,Mislim da počinjemo da se razumemo. Ako naš napad može da isprati i parira našoj odbrani, bićemo u stvarno dobroj formi”. – kaže najbolji igrač Bostona, a sa njim se slaže i Horford.

,,Mislim da je ovo naš identitet. Tvrd, defanzivni tim”.

Sa druge strane, kod domaćina su najbolji bili dva evropljanina, Riki Rubio i Čedi Osman koji su kombinovano postigli 54 poena (28, odnosno 26), ali nisu uspeli da prelome meč u svoju korist zbog poprilično lošeg meča ostatka ekipe. Donekle su ih pratili Garland sa 17 poena, ali ne sjajnim procentima i sa olako izgubljenim loptama.

Okoro nastavlja da igra sjajnu sezonu i sinoć je imao još jednu “all-around” partiju.

Osman je sinoć šutnuo 12 trojki, od kojih je pogodio šest. Tom prilikom popeo se na deveto mesto večne liste šutera za tri poena u dresu Klivlenda, tako što je prestigao Moa Vilijamsa koji je do sinoć držao to mesto sa 414 pogodaka.

Klivlend je celo drugo poluvreme bio žilav i pokušavao da se vrati, ali Boston ovaj put nije podlegao pritisku i uspeo je da se izvuče i odnese jednu pobedu u “back to back” utakmicama ove dve ekipe.

 

Podelite vest: