Bred Stivens:”Baksi su bolji od nas, pokazali su to”

Boston Celtics Plej-of

Bred Stivens:”Baksi su bolji od nas, pokazali su to”

Boston Celtics Plej-of
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 09.05.2019. Foto: sportingnews.com

Trener Bostona Bred Stivens bio je samokritičan posle eliminacije svoje ekip u polufinalu Istoka, ali je imao i reči hvale za Milvoki Bakse.

(FOTO: dukebasketballreport.com)

Odlike Stivensovih timova su borbenost, srce i maksimalni napor na svakoj utakmici, ali se Boston Seltiksi nisu prikazali u tom izdanju ove sezone. Pogotovo ne u seriji protiv Milvokija Seltiksi nisu izgledali kao tim, a krivicu na sebe svalio je trener Bred Stivens.

“Deo koji me najviše jede je što nisam bio u stanju da izvučem najbolje iz ove grupe igrača. Ovo je bila najizazovnija sezona u mojoj karijeri. Uradio sam loš posao. Na kraju krajeva, kada ste trener, ako vam se igrači ne uklapaju, to je vaša greška.”

Očekivanja navijača, igrača i svih kojima su Seltiksi bliski srcu bila su velika. Posle prošlogodišnjeg finala konferencije i tesnog poraza od Kavsa, bez Irvinga i Hejvorda, svi su očekivali korak dalje i plasman u veliko finale.

“Razumem da nismo opravdali očekivaja. Cela sezona bila je rolerkoster. Bilo je naporno. Rekao sam momcima da su pokazali karakter u mnogim situacijama i su se držali zajedno. Ovaj tim je sjajan kada su takvi. Jednostavno nismo mogli da to sprovedemo u praksu, kako smo se nadali.”

Trener Stivens imao je i reči hvale za svoj poslednjeg protivnika:

“Baksi su bolji od nas i to su pokazali. Bilo je to jasno u ovih pet utakmica. Mi smo promašivali, gubili lopte, pravili smo greške, a oni su samo udaraili kamen dok nije pukao.”

 

Podelite vest: