Čas košarke Seltiksa i laganih 2:0

Boston Celtics Philadelphia 76ers Plej-of

Čas košarke Seltiksa i laganih 2:0

Boston Celtics Philadelphia 76ers Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.08.2020. Foto: Yahoo Canada Sports

Ako su u prvom meču u velikom delu bili u egalu, večeras su bili nebo i zemlja. Boston je razmontirao Filadelfiju, 128:101, za 2-0 u seriji!

Filadelfija odlično ušla u utakmicu na krilima inspirisanog Džoela Embida. Kamerunac je već posle 4 minuta meča na kontu imao 9 poena. Ostali igrači Siksersa sledili su primer svog najboljeg igrača i na prvi kraći odmor odlaze sa 6 poena prednosti. Da nije bilo nekih neverovatnih pogodaka Džejsona Tejtuma, verovatno bi razlika bila dvocifrena.

Početkom druge četvrtine Tejtumu se pridodao Kanter, što je Seltiksima bilo dovoljno da ozbiljno dodaju gas. Serijom 13:3 teraju Breta Brauna na tajmaut!

Gde je pomenuti dvojac Bostona stao, tu je Kemba Voker nastavio. Masakrirao je odbranu Siksersa naskokom nakon pika. Nekoliko pogodaka sa poludistance krunisao je trojkom na isti način. Nanizao je 15 poena samo u drugoj četvrtini.

Embidu se pridružio Džoš Ričardson, te su uspeli da zaustave “krvarenje”. Seltiksi su poveli sa 13 razlike u jednom trenutku i činilo se da će ta prednost samo rasti, tako da je ovih 8 na poluvremenu izgledalo sasvim pristojno.

Ako su se bilo čemu nadali u ovom meču, brzo su se početkom treće četvrtine umirli igrači Siksersa. Bred Stivens koristi mini tajno oružje u vidu zone 2-1-2 kojom je potpuno odsekao protok lopte Filadelfiji. Čvrstina u odbrani daje krila Keltima, koji puni samopouzdanja nastavljaju u dobrom napadačkom ritmu sa kraja prvog poluvremena. Bilo je prostora i za ovakve egzibicije Džejlena Brauna, nakon prelepog pasa Tejtuma.

Poslednja četvrtina bila je samo odradjivanje posla i prilika za Stivensa da isprobava nešto novo. Romeo Lengford i Robert Vilijams treći dobili su gomilu minuta i pre nego što su treneri nezvanično proglasili kraj i poslali na teren rezerve.

Džejson Tejtum bio je apsolutno spektakularan. Pogodio je 8 trojki iz 12 pokušaja, gomilu prelepih šuteva. Stao je 33 poena. Pratili su ga Kemba Voker sa 22 i Džejlen Braun sa 20. Ponovo ta čudesna “20+” trojka. Boston je jedini tim u ligi koji je završio regularni deo sezone sa tri igrača koja su beležila preko 20 poena u proseku.

Ukoliko duže pratite našu stranicu, znate da smo pored neizmernog talenta uvek bili spremni na kritiku Embidu, njegovog neispunjenog potencijala, manjka zalaganja, košarkaške inteligenciji da bolje iskoristi udvajanje protivnika. Ali, danas je pravo vreme za staru dobru – nije mogao sam.

Filadelfija ima mnogo veće probleme od neigranja i povrede Bena Simonsa. A jedna od njih verovatno jeste činjenica da će uskoro Tobajasa Herisa plaćati preko 40 miliona dolars po sezoni. Heris je već drugi meč za redom čist prosek i igrač koji ne donosi nikakvu prednost.

Može li Heris podići nivo igre, a Bret Braun pronaći magični štapić – videćemo u noći izmedju petka i subote, pola časa posle ponoći!

Podelite vest: