Džejlen i Kajri rešili Pejserse, Indijana pred provalijom

Boston Celtics Indiana Pacers Plej-of

Džejlen i Kajri rešili Pejserse, Indijana pred provalijom

Boston Celtics Indiana Pacers Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.04.2019. Foto: Celtics Blog

Džejlen Braun je u prva dva meča serije beležio 4 poena u proseku i šutirao trojke 0/5. Ovaj meč je počeo sa 8 vezanih pogodaka iz igre i 4 od 4 za 3 poena.

Ono što je Braun započeo, Kajri Irving je završio. Preuzeo je odgoovrnost u poslednjoj četvrtini, kako to obično i radi, i rešio jednačinu zvanu Indijana Pejsersi.

Indijana – Boston, 96:104.

Meč su obeležila dva velika niza. Prvi kojim su Kelti došli na na +15 u prvoj četvrtini, da bi domaći odgovorili na sličan način i već na poluvreme otišli sa 2 poena prednosti.

Sredinom treće četvrtine Boston je ponovo preuzeo prednost, zaigrali su sigurnije i pomenutu prednost nisu ispuštali do kraja meča.

Čak 7 igrača Indijane završilo je meč sa dvocifrenim poenterskim učinkom, što zaista najbolje oslikava njihovu timsku igru. Ali to je možda i najbolji pokazatelj da timu nedostaje prva zvezda tima i sigurni poeni kada kola krenu nizbrdo. Indijana je u sva 3 meča bila konkurentna, u prva dva meča su imali ubedljivo vodjstvo, u sinoćnjem se našli u neizvesnoj završnici. Nedostatak udarne igle u napadu ono je što će Pejserse koštati zanimljivije serije protiv ultra talentovanog tima iz Bostona.

Kelti su stekli prednost od 3-0. Nijedan tim se u istoriji plejofa nije vratio i pobedio u seriji nakon što je izgubio prva 3 meča.

Podelite vest: