Ime Udoka novi trener Bostona

Boston Celtics

Ime Udoka novi trener Bostona

Boston Celtics
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 23.06.2021. Foto: MassLive.com

Amerikanac nigerijskog porekla, dugogodišnji pomoćnik u velikom broju NBA timova – Ime Udoka, novi je trener Boston Seltiksa.

Doskorašnji prvi asistent u taboru Stiva Neša tako stiže do svog prvog angažmana kao glavnog trenera u NBA ligi. I to kakvog. Po mnogima, situacija u Bostonu je verovatno najbolja do svih dostupnih poslova. Dva mlada “All Star” igrača i ne preterano zakrčena situacija u budžetu.

Po rečima ljudi koji su saradjivali sa Udokom, dve crte se posebno ističu:

  • Ljudski kvaliteti. Udoka je neko ko ima posebnu energiju, ko se lako “pronalazi” u novim situacijama i okružen novim ljudima. Neko ko oseća svlačionicu i uspeva da poveže igrače.
  • Odbrana. Po tome je bio poznat i dok je bio igrač, zato je nastupao u NBA ligi. To mu je osnovni princip i sada kao treneru.

(FOTO: Bleacher Report)

Udoka je dugi niz godina bio prvi pomćnik Grega Popoviča u San Antoniju. Slavni trener ga toliko ceni da je njegove usluge zatražio i kada je postao deo glavni strateg reprezentacije SAD. Upravo na kampovima reprezentacije je upoznao glavne zvezde Bostona, Džejsona Tejtuma, Džejlena Brauna i Markusa Smarta. Novinari Bostona potvrdjuju da je upravo njihova želja da vide Udoku kao glavnog trenera tima bila presudna.

Da dodamo i jednu zanimljivu izjavu Grega Popoviča:

“On odiše samopouzdanje i time koliko se prijatno oseća u sopstvenoj koži. Bukvalno privlači ljude k sebi, kao sila gravitacije. U osnovi on je pravi učitelj zbog toga koliko je spokojan samim sobom, poznaje materijal i igrači to osećaju. Često bih mu rekao ‘Ime, možeš li da odeš da pričaš sa tim i tim’ Idi popričaj sa Petijem Milsom, popričaj sa Timijem, popričaj sa Kavajem. On će to uraditi mnogo bolje nego ja. Ne “farbam” vas. Jedina stvar koju ne volim kod njega je to što ne pije, pa ne mogu da uživam u čaši vina s njim. Jako je dosadan na večerama.”

Bred Stivens je ovako ekspresno napravio dva bitna koraka kao predsednik košarkaških operacija Bostona, trejdovao je Kembu Vokera, pa zaposlio novog trenera. Ukoliko želite da saznate sledeće korake Seltiksa ovog leta, posetite članaka u kome smo detaljno objasnili situaciju u Bostonu. 

Podelite vest: