Irving: “Trebalo je da šutnem 30 puta”

Boston Celtics Plej-of

Irving: “Trebalo je da šutnem 30 puta”

Boston Celtics Plej-of
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 07.05.2019. Foto: foxsportsasia.com

Najbolji igrač Seltiksa izjavio je posle poraza od Milvokija u četvrtoj utakmici polufinala Istoka da je trebalo više da šutira.

(FOTO: youtube.com)

Seltiksi su otvorili seriju brejkom ali su potom izgubili tri uzastopne utakmice. U pomenutoj pobedi svog tima Kajri Irving je postigao 26 poena, uz 12/21 šut iz igre. Na tri poraza ukupno je ispalio 62 lopte, a svega 21 je prošla kroz obruč.

Superstar Seltiksa odgovarao je na pitanja novinara posle drugog poraza svog tima na domaćem parketu, a o svojim šuterskim mukama izjavio je sledeće:

“Koga briga? Ja sam košarkaš. Pripremam se na pravi način za utakmice. Malo je drugačije kada vas čuvaju. Kada igraju presing i udvajaju vas. Rade to da bi vas testirali. Od mene se mnogo očekuje.”

“Pokušavam da iskoristim njihovu agresivnost na meni protiv njih i da asistiram saigračima, a da stalno napadam koš. Trudim se da radim sve. Trebalo je da šutnem 30, a ne 22 puta. Toliko sam dobar strelac. Smatram da treba da budemo konstantno agresivni i da nas to stavlja u bolju poziciju. Očigledno, treba da pripazimo na izgubljene lopte. Mogu bolje da igram, ali što se tiče šutiranja…plej-of je. Oni se trude da mi otežaju sve, gde god da sam na terenu.”

Irving postaje slobodan agent 1. jula i ako Boston ispadne u ovoj fazi plej-ofa, to bi dodatno moglo da utiče na njegovu odluku o mestu gde će nastaviti karijeru. Da bi izbegli eliminaciju, Seltiksi treba da pobede tri uzastopne utakmice, od kojih će se naredna i potencijalna sedma igrati u Viskonsinu.

Podelite vest: