Janis preslišao Seltikse za brejk Milvokija

Boston Celtics Milwaukee Bucks Plej-of

Janis preslišao Seltikse za brejk Milvokija

Boston Celtics Milwaukee Bucks Plej-of
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 04.05.2019. Foto: nypost.com

Košarkaši Milvokija savladali su Boston u TD Gardenu 123:116, a fenomenalnu utakmicu odigrao je Janis Adetokunbo.

(FOTO: bleacherreport.com)

Grčki košarkaš je u verovatno najvažnijoj utakmici u svojoj dosadašnjoj karijeri zabeležio mvp brojke i najzaslužniji je za brejk svoje ekipe u Bostonu. Adetokunbo je zabeležio 32 poena, 13 skokova, 8 asistencija, 3 blokade i 2 ukradene lopte. Imao je odličan procenat šuta 8/13, a čak 22 puta se našao na liniji za slobodna bacanja (pogodio 16).

Odbrana Seltiksa nije imala rešenja za Janisa. Najbolji igrač Milvokija lako je dolazio do lakih poena iz reketa, a prilikom udvajanja je još lakše pronalazio otvorene saigrače koji su pogađali šuteve.

Igrači Bostona su otvorili utakmicu sa 10:2, a sredinom druge četvrtine imali su u 12 poena prednosti. Međutim, na odmor su Seltiksi otišli sa svega pola koša prednosti 56:55.

U trećem kvartalu Baksi preuzimaju stvari u svoje ruke. Podižu nivo odbrane i predvođeni Krisom Midltonom dobijaju ovaj period igre 40:31.

Izostala je burna reakcija Seltiksa u poslednjoj četvrtini, koju su igrači Bostona dobili 29:28, što je bilo nedovoljno za preokret i pobeda odlazi u Viskonsin.

Pored Janisa u taboru Baksa istakli su se Džordž Hil sa 21 poenom, 4 skoka i 3 asistencije, kao i Kris Midlton sa 20 poena, 5 asistencija, 4 skoka i 3 ukradene lopte. Sjajnu rolu sa klupe imao je i Pet Konaton sa 14 poena, 7 skokova i 2 ukradene lopte.

Raspoložen kod Seltiksa bio je Kajri Irving sa 29 poena, 6 asistencija i po 3 skoka i ukradene lopte. Džejson Tejtum je konačno odigrao dobru utakmicu u ovoj seriji. Zabeležio je 20 poena, 11 skokova i po 3 asistencije i blokade.

Podelite vest: