Kanter ponovo pravi probleme – Boston zabranjen u Kini

Boston Celtics NBA

Kanter ponovo pravi probleme – Boston zabranjen u Kini

Boston Celtics NBA
Autor: Datum objave: 22.10.2021. Foto: Hardwood Houdini

Enes Kanter jedan je od igrača sa najkontroverznijim stavovima u ligi, a sada je opet u centru pažnje. Nažalost, ponovo je to zbog stvari van terena.

Turčin je poznat kao protivnik kineske vlasti (Boston je već imao problema zbog toga), a sada je oštro iskritikovao njihovog predsednika Si Đinpinga, zbog odnosa prema Tibetu.

,,Ovo je moja poruka kineskoj vladi. Čujte moj glas. Dragi okrutni diktator Si Đinping. Tibet pripada tibetanskom narodu, a ne Kini. Sramota za kinesku vladu. Kineska diktatura briše tibetanski identitet, a to je apsolutno neprihvatljivo. Kineske vlasti ne poštuju osnovna ljudska prava i slobode u Tibetu. Uništavaju lokalnu kulturu koja se razvijala kroz vekove. Odvratno je. Sloboda za Tibet.” – rekao je Kanter u video klipu koji je postavio na svoje naloge na društvenim mrežama.

NBA liga već duže vreme ima problema na kineskom tržištu, a ovo će zasigurno pogoršati situaciju. Prenos Bostona automatski nakon ovog videa ukinut je u celoj Kini i sa interneta biće ukinuti svi mečevi ove ekipe.

Poznato je da Kanter vodi borbu protiv turskog predsednika Redžepa Erdogana, zbog čega mu je zabranjen ulaz u rodnu zemlju. Ipak, zbog čega Kanter vodi ostale borbe koje ne bi trebalo da su mu bitne i time šteti svojoj ekipi i ligi u kojoj se takmiči, zna najbolje on sam.

Podelite vest: