Kemba “trejdovan” u Oklahomu

Boston Celtics Oklahoma City Thunder

Kemba “trejdovan” u Oklahomu

Boston Celtics Oklahoma City Thunder
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 18.06.2021. Foto: Daily Knicks

Bum, bum, bum!

Ono što smo pre nekoliko dana najavili, sada se i obistinilo – Kemba Voker napušta Boston i seli se u Oklahomu!

Uz Kembu, Boston Oklahomi šalje i 16. pika na dolazećem draftu, kao pika druge runde za 2025. godinu.

Ova razmena označava i povratak Ala Horforda u Boston! Uz odličnog centra, deo Seltiksa postaće mladi Mozes Braun, a Stivens je natrag dobio i pika druge runde 2023. godine.

Pisali smo pre neki dan o situaciji u Bostonu, a status Kembe Vokera bio je jedna od glavnih tema. Koje su sledeće “stanice” na Bostonovom putu ka novoj sezoni možete naći na ovom linku.

Biće zanimljivo videti šta je zamisao Seltiksa. Nakon ovog trejda imaće četiri centra u rotaciji – Horforda, Roberta Vilijamsa, Tristana Tompsona i Mozesa Brauna. Braun je na negarantovanom ugovoru i Kelti mogu sačuvati nešto ispod 2M$ ukoliko ga otpuste. Medjutim, Mozes je u proteklom periodu pokazao zavidan talenat, te ne bi čudilo da ga Stivens zadrži kao trećeg centra. U ovom trenutku najrealniji ishod biće još jedna razmena u kojoj bi tim napustio Tristan Tompson, kome ugovor ističe sledećeg leta.

Sa druge strane, nemojte se čuditi ako Presti izvede još jedu magiju i bekovskim tandemom Kemba Voker – Šei Gildžeus-Aleksander napadne plejof naredne sezone. Ne smemo ga više potcenjivati. Ipak, u narednim danima dobićemo jasniju sliku šta je zamisao Oklahome, da li se Voker uopšte nalazi u njihovim planovima ili je kandidat za neki budući “trejd”.

Oklahoma sada ima čak pet pikova u prvih 36 izbora na dolazećem draftu.

Podelite vest: