Klinika Kajrija Irvinga za ogromni brejk na startu serije, Boston vodi 1-0!

Boston Celtics Milwaukee Bucks Plej-of

Klinika Kajrija Irvinga za ogromni brejk na startu serije, Boston vodi 1-0!

Boston Celtics Milwaukee Bucks Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 28.04.2019. Foto: heavy.com

Boston je odigrao u svom ovogodišnjem stilu – počeli su jako, pa imali neverovatan prazan hod i prepustili prednost Milvokiju, da bi u trećoj četvrtini ponovo dodali gas i prosto počistili Bakse na njihovom parketu. Milvoki – Boston, 90:112.

Na krilima dvojca Irving – Horford Boston je došao do 11 poena prednosti već u prvoj četvrtini. Kajri je pogadjao iz preteških pozicija, Horford koristio svaki mismeč, a Boston je timski igrao sjajnu odbranu. Pogotovo na najboljem igraču domaćih, Janisu Adetokunbu, koji je prvu deonicu završio sa samo jednim poenom. Kelti su trojkom Bejnsa došli do maksimalnih +15  početkom druge četvrtine i naterali Budenholzera da zatraži tajmaut.

Baksi su strašno reagovali nakon istog i serijom 15-0 izjednačili rezultat. Prednjačili su Nikola Mirotić i Ersan Miljasova sa klupe. Kada se činilo da će domaći iskoristiti ovaj nalet i nikad glasniju podršku, Kajri je novim teškim poenima stabilizovao situaciju i na odmor se otišlo gotovo u egalu.

Boston je igrom u tećoj četvrtini praktično obezbedio pobedu. Milvoki nije imao odgovor na dubinu gostujuće ekipe, kojoj su prevagu doneli Gordon Hejvord i Teri Rozir sjajnom igrom sa klupe.

Valja pomenuti da koliko god da su teških šuteva pogodili igrači Bostona, odbrana je ono što im je donelo pobedu. Trio najboljih igrača gostiju – Adetokunbo, Midlton i Bledso šutirali su tek 13 od 38 iz igre, za kombinovanih 44 poena. Gro istih došao je od strane Grka u poslednjoj četvrtini, kada je utakmica praktično bila rešena.

Kajri Irving je utakmicu završio sa 26 poena i 11 asistencija. Odlični Horford je dodao 20 uz 11 skokova. Zapaženu rolu i neke bitne poene imao je i Džejlen Braun.

Drugi meč serije igra se u noći izmedju utorka i srede u 02:00, takodje u Milvokiju.

Podelite vest: