Luka doneo pobedu Dalasu u poslednjoj sekundi

Boston Celtics Dallas Mavericks

Luka doneo pobedu Dalasu u poslednjoj sekundi

Boston Celtics Dallas Mavericks
Autor: Datum objave: 07.11.2021. Foto: Today in 24 english

Luka Dončić je uradio ono čega se novi trener Dalasa, Džejson Kid seća kako je video mnogo puta deceniju ranije, samo što je tada bio Dirk Novicki u tom istom dresu.

Dončić je pogodio trojku u visokom luku, što je još jedan sjajan momenat za zvezdu Maveriksa, te u subotu uveče doneo pobedu od 107-104 nad Boston Seltiksima. 22-godišnjak je ušao u napad na 11 sekundi do kraja, driblao je preko sredine terena ka levoj strani igrališta i podigao se na šut preko bivšeg saigrača Džoša Ričardsona, koji se suočio sa Maveriksima po prvi put od trejda. Uostalom, video možete pogledati ispod:

„Igrao sam sa takvim igračem ranije ovde, apsolutno svi znaju da lopta ide na Novickog, znaju i šta će uraditi, ali on daje koš”, rekao je Kid. „Mislim da su svi znali da lopta ide u ruke Luke Dončića, ali ga to nije sprečilo da pogodi.”, izjavio je Kid nakon meča. Nakon toga je dodao ”Luka je uradio ono što je radio u prošlosti tako što je pogodio šut. Izgledalo je dobro kada je izbacio loptu. Ali on je to uradio toliko puta i to je divna stvar za gledati.”.

Dončić je završio sa 33 poena, naspram 32 za drugog Ol-star igrača, Džejsona Tejtuma, koji se oporavio od dve loše šuterske večeri i pomogao Bostonu da spusti razliku sa 17 poena zaostatka na poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno.

 

”Za Dončića, to je bio još jedan spektakularan šut, sličan onom prvom koji je nagovorio svet NBA lige u balonu plej-ofa 2020.godine da ga zavoli. Ričardson je i prošle sezone video nekoliko njih iz prve ruke.”, izjavio je Udoka i zatim nastavio ”Faul Markusa Smarta nije bio planiran. Moja je greška što nisam pozvao minut odmora.”

„Mislim da sam ga dobro čuvao“, rekao je Ričardson, koji je igrao i pored toga što je imao problema sa levom nogom. „On je već pogađao velike šuteve. Teško je, ali morate odati priznanje tamo gde treba. Dobra odbrana. Bolji napad.”, završio je Ričardson.

Porzingis je u drugom poluvremenu postigao 15 od svojih 21 poena i 7 skokova.

 

Branson i Redži Bulok postigli su po 13 poena. U Bostonu su se pored Tejtuma istakli Vilijams sa 16 poena i 8 skokova, kao i Šruder sa 20 poena, 6 asistencija i 4 skoka.

Podelite vest: