Malo cenjeni umetnik, Al Horford spustio Janisa na zemlju

Boston Celtics Milwaukee Bucks Plej-of

Malo cenjeni umetnik, Al Horford spustio Janisa na zemlju

Boston Celtics Milwaukee Bucks Plej-of
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 29.04.2019. Foto: sportingnews.com

Košarkaši Bostona razmontirali su Milvoki u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Istoka, a Al Horford je još jednom pokazao svoju izuzetnu vrednost za tim.

(FOTO: basketballghana.com)

Najbolji i najkonstantniji tim tokom regularnog dela sezone bili su Milvoki Baksi. Ostvarili su 60 pobeda, jedini su tim koji je po defanzivnom i ofanzivnom rejtingu bio u top 5 u ligi, a Janis Adetokunbo je odigrao monstruoznu sezonu i vodeći je kandidat za najkorisnijeg igrača regularnog dela.

A onda su došli Boston Seltiksi i počistili patos sa Baksima u prvoj utakmici polufinala Istočne konferencije.

Odbrana Seltiksa svela je napadački sistem Milvokija na svega 90 poena, a Janisa na 22. Bred Stivens je uradio domaći zadatak i odbrana Seltiksa nije dozvolila Adetokunbu dominaciju u reketu, a najzaslužniji za spuštanje Grka na zemlju bio je Al Horford.

U nekim slučajevima nije bila fraza, zaista ga je spustio na zemlju:

Odbrana Seltiksa zaista je bila na visokom nivou. Glavna snaga Janisa Adetokunba je njegova dominacija u reketu, a igrači Bostona to nisu dozvoljavali. Svaki put kada bi Grk pokušao da probije, odbrana bi se skupila oko njega i bio je primoravan na izuzetno teške šuteve. Završio je utakmicu sa 4/15 iz reketa, odnosno 27%. Najniži procenat pogođenih šuteva iz reketa u sezoni. Plan je uspeo, čestitke Bredu Stivensu i Seltiksima.

Kako je sam Adetokunbo izjavio posle utakmice, bio je ovo jedan od najtežih testova za njega tokom cele sezone.

Osvrnuo se i na odbranu Seltiksa:

“Skupljali su u reketu. Mnogo ljudi u reketu, čoveče. Kad god bih probio, probao bih da se okrenem ili izbacim pas, iza mene se nalazio po igrač.”

General na terenu Al Horford, dominirao je u odbrani na Janisu. Nije mu dozvoljavao da diše, zaustavljao ga je u tranziciji, ispraćao nogama, a sva tri blokirana šuta bila su na grčkom košarkašu. Završio je utakmicu sa 20 poena, 11 skokova, 3 asistencije, pomenute 3 blokade, 1 ukradenom loptom i izgubljenih. I, naravno, ono što se ne vidi u statistici – maestralnom odbranom.

Bred Stiven je posle utakmice izjavio: “Tokom cele godine sam vam govorio da ne možete potceniti značaj Ala Horforda za naš tim.”

Moris i Bejns odradili su, takođe, sjajan posao, kao uostalom i cela odbrana Seltiksa.

Baksi su ekipa koja živi od šuta za tri i poena iz reketa. Seltiksi su zaključali reket i oduzeli mnogo lakih poena svom protvniku primoravajući ih na šuteve sa distance. Ekipa Majka Budenholzera šutirala je za 3 poena 13/39.

Kapa dole Seltiksima, ali serija je tek počela. Druga utakmica igra se u noći između utorka i srede, a domaćini su ponovo Baksi.

 

Podelite vest: