Milvoki ponizio Seltikse za finale Istoka

Boston Celtics Milwaukee Bucks Plej-of

Milvoki ponizio Seltikse za finale Istoka

Boston Celtics Milwaukee Bucks Plej-of
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 09.05.2019. Foto: facebook.com/milwaukeebucks

Košarkaši Milvoki Baksa obrukali su Boston Seltikse u 5. utakmici serije polufinala Istoka 116:91 i plasirali se u finale ove konferencije.

(FOTO: facebook.com/milwaukeebucks)

Očekivanja od serije između Baksa i Seltiksa su bila velika, a malo je reći da su se igrači ekipe iz Bostona potrudili da neizvenost bude minimalna. Osim prve utakmice i brejka na startu serije, Irving i drugari su dali sve od sebe da što ranije budu eliminisani.

Baksi idu u finale Istoka u stilu. U 5. utakmici razmontirali su svog protivnika, a pobeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Ekipa iz Viskonsina otvorila je utakmicu serijom 8:0, a Seltiksi su postigli svega 7 poena za 6 početnih minuta utakmice. Međutim, užasna 4 minuta Baksa, bez pogođenog šuta, iskoristili su njihovi protivnici da stignu do povoljnog rezultata serijom 12:0. Post svog tima prekida Džordž Hil sa penala, a potom pogađa trojku. Na semaforu je stajalo 22:19 na kraju prvog kvartala.

Drugu četvrtinu igrači Milvokija iskoristili su da se dodatno odlepe. Neraspoloženost u taboru Seltiksa, još jedno očajno šutersko veče Irvinga, potpuni kontraritam cele ekipe, iskorišćena je od strane nemilosrdnih Baksa, koji su pred kraj poluvremena imali i +15.

Prednost Milvokija se tokom celog susreta samo uvećavala, a u velikoj meri Baksima je pomogao očaj u redovima njihovih protivnika. Tek u ponekim trenucima pojedini igrači Bostona su bljesnuli na kratko, kao Tejtum u trećem periodu igre, ali to je sve što smo videli na ovoj utakmici od ekipe Breda Stivensa.

Utakmicu je osim ubedljive pobede Baksa, obeležio i povratak Malkolma Brogdona na parket. Bivši ruki godine odigrao je svoj prvi meč još od marta i postigao je 10 poena, uz 4 asistencije i 3 skoka.

Još jednu dobru utakmicu odigrao je Janis Adetokunbo, koji je u laganom ritmu ubacio 20 poena, a zabeležio je i po 8 skokova i asistencija, kao i po 2 blokade i ukradene lopte. Drugi ol-star iz redova Milvokija Kris Midlton postigao je poen manje od svog saigrača, uz 8 skokova i 5 asistencija, dok je Erik Bledso postigao 18 poena. Sa klupe je energiju i 16 poena doneo Džordž Hil.

U taboru Seltiksa ni jedan igrač nije bio posebno raspoložen. Kajri Irving postigao je 15 poena, uz šut iz igre 6/21. Ispucavao se Irving i na ovom susretu, vidno nezainteresovan i mislima potencijalno već u Njujorku.

Džejson Tejtum i Markus Moris postigli su po 14 poena, a upravo je Moris jedini imao dobre procente šuta u svojoj ekipi – 4/8 (2/4 za tri).

Sasvim sigurno možemo reći da su Seltiksi ove sezone podbacili na svim poljima i ljude iz organizacije čekaju mnoga pitanja. Najveće od njih je budućnost Kajrija Irvinga, a u pozadini se provlači i potencijalni trejd za Entonija Dejvisa.

Što se tiče Baksa, oni su nastavili ovosezonski teror i možda prelako stigli do finala konferencije. Ko će im biti protivnik još ne znamo, ali miriše nam na duele Kavaja Lenarda i Janisa Adetokunba, a onda…onda ćemo možda imati neizvesniju i uzbudljiviju seriju nego što je bila ova.

Podelite vest: