Milvoki ubedljiv za poravnanje u seriji

Boston Celtics Milwaukee Bucks Plej-of

Milvoki ubedljiv za poravnanje u seriji

Boston Celtics Milwaukee Bucks Plej-of
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 01.05.2019. Foto: jsonline.com

Košarkaši Milvoki Baksa savladali su ubedljivo na svom parketu ekipu Boston Selitksa rezultatom 123:102 i tako stigli do izjednačenja od 1:1 u seriji.

Predvođeni svojim najboljim igračima, glavnim MVP kandidatom Janisom Adetokumbom i Krisom Midltonom, Milvoki Baksi su pokazali da nisu slučajno bili prvi na Istoku nakon regularnog dela sezone.

Ekipa Bostona se bolje snašla na početku meča, ponovo se činilo da Janis nema rešenja za sjajnu odbranu Horforda. Kris Midlton je u tim momentima meča preuzeo ulogu lidera i sa 9 poena držao priključak svoje ekipe. U prvoj četvrtini, koju je Boston rešio u svoju korist rezultatom 30:25, Kajri Irving je imao 0/6 iz igre.

Zaigrali su Baksi dosta bolje u nastavku, nego li u prvoj deonici, a Kajri je nastavio da se muči i u drugoj četvrtini, koja je protekla ponovo u znaku Krisa Midltona koji je postigao 20 poena u prvom poluvremenu, koje je domaća ekipa rešila u svoju korist rezultatom 59:55.

Furiozno su Baksi odigrali treću četvrtinu, koju su rešili u svoju korist rezultatom 39:18! Janis Adetokumbo je bio izuzetno raspoložen, postigao je čak 15 poena i pokazao je zbog čega je glavni kandidat za nagradu za najkorisnijeg igrača lige. Seltiksi gotovo da ništa nisu mogli da pogode, a ni da odbrane, te je rezultat na kraju trećeg perioda bio 98:73 i već tada je bilo jasno da će Baksi slaviti u ovom meču.

U četvrtoj deonici, Milvoki Baksi, koji su znatno bolje odigrali na obe strane terena u odnosu na meč broj 1, su u jednom momentu otišli i na maksimalnih +31.

Baksi su na ovom meču šutirali sjajno van linije za tri poena. Pogodili su 20 trojki iz 47 pokušaja, što je skoro 43%.

Najefikasniji pojedinac meča bio je Janis Adetokumbo sa 29 postignutih poena, uz 10 skokova, 4 asistencije i 2 ukradene lopte. Pratio ga je Kris Midlton, koji je trojke šutirao 7/10, sa 28 poena i 7 skokova. Odličan je bio i Erik Bledso koji je ubacio 21 poen uz 5 asistencija i 2 blokade.

Sa druge strane Markus Moris je ubacio 17 poena i imao 7 skokova, Džejlen Braun, koji izuzetno dobro igra u ovj seriji, je ubacio 16 poena uz 6 uhvaćenih lopti, dok je Al Horford postigao 15 poena i imao 8 skokova. Kajri Irving je bio potpuno van ritma. Iz igre je šutirao izuzetno loše, 4/18 za tek 9 poena. Džejson Tejtum je ponovo bio neprimetan. Postigao je samo 5 poena za 25 minuta provedenih na terenu.

Sledeći meč između ove dve ekipe zakazan je za noć između petka i subote, kada će Boston biti domaćin.

Podelite vest: