Odličan otpor Baksa bez prve zvezde tima

Boston Celtics Milwaukee Bucks

Odličan otpor Baksa bez prve zvezde tima

Boston Celtics Milwaukee Bucks
Autor: Datum objave: 13.11.2021. Foto: Dumbarton and Vale of Leven Reporter

Kada su Milvoki Baksi dali izjavu da će igrati bez Janisa Antetokounmpa , trener Bostona, Ime Udoka je mislio da će njegov tim očekivati lak meč protiv branioca titule u NBA ligi. Ali, Seltiksima je trebalo neko vreme da se izvuku iz toga.

“Uvek postoji razočaranje. To je bila poruka pre utakmice”, rekao je Udoka nakon što je Boston pobedio Milvoki sa 122:113 u produžetku, na petak veče.

Denis Šruder je postigao rekordnih 38 poena u ovoj sezoni, 8 od 38 je dao u produžecima, pošto su Seltiksi iskoristili odsustvo aktuelnog MVP finala NBA lige da se provuku. Džejson Tejtum postigao je 27 poena uz 11 skokova za Boston, koji je pobedio četiri od pet poslednjih utakmica, posle jako lošeg starta sa otvaranja sezone 2-5.

Tejtum je rekao da ga je informacija kako je Antetokounmpo van stroja još više podigla.

„Momci su igrali slobodnije kada znaju da će dobiti priliku“, rekao je on.

Džru Holidej je imao 17 poena i 13 asistencija, a Bobi Portis je upisao 22 poena za Bakse. Grejson Alen je postigao 21 poen, pogodivši par trojki u poslednjih 90 sekundi regularnog dela utakmice i tako poslao utakmicu u produžetke.

Ali Šruder je odatle preuzeo, postigao je šest uzastopnih poena i preokrenuo prednost od jednog poena u vođstvo.

“Večeras je imao sjajnu noć, što nam je bilo potrebno.” rekao je Udoka.

Nakon što je Antetokounmpo zbog desnog skočnog zgloba bio van stroja, na njegovom mestu je startovao Konagton i postigao 15 poena. Baksi su izgubili šesti put u poslednjih devet utakmica.

Utakmica je uključivala 22 promene vođstva i osam nerešenih rezultata u prvih 30 minuta, pre nego što je Boston krenuo u seriju od 13-2 i pretvorio zaostatak od jednog poena u dvocifreno vođstvo.

Robert Vilijams treći je imao 12 poena i 10 skokova, a Markus Smart je postigao 12 od svojih 19 poena u trećoj četvrtini, kada su Seltiksi izbrisali zaostatak od četiri poena i povećali razliku na sedam poena.

Bilo je 106-100 na 73 sekunde do kraja, kada je Alen pogodio trojku. Džordž Hil je vratio trojku na Holidejova promašena slobodna bacanja i vratio zaostatak na jedan poen.

Nakon što je Šruder pogodio flouter, Alen je pogodio trojku i izjednačio na 108-108, dok je na satu ostalo 14 sekundi do kraja. Tejtumova duga dvojka se odbila od prednjeg dela obruča i Seltiksi su krenuli u svoj šesti produžetak u 12 utakmica.

„Pokušao sam da pogodim na kraju“, rekao je Tatum. „Da okončam stres svih ovih produžetaka za nas.”

Boston je vodio 112-111 na sredini produžetka, kada je Šruder postigao par poena, a zatim pogodio par slobodnih bacanja dok je publika skandirala „M-V-P!“

“To je jednostavno sjajno”, rekao je. „Ali za mene se to ne računa. Potrebna mi je pobeda, i to je ono što imamo.”

Podelite vest: