Pejsersi propustili veliku priliku, preokret Seltiksa za 2:0

Boston Celtics Indiana Pacers Plej-of

Pejsersi propustili veliku priliku, preokret Seltiksa za 2:0

Boston Celtics Indiana Pacers Plej-of
Autor: Uroš Živković Datum objave: 18.04.2019. Foto: indystar.com

Slično kao i u prvom meču, ponovo je viđena jedna tvrda utakmica sa dobrim i čvrstim odbranama i, na kraju, sa istim zaključkom – pobeda Bostona, ovoga puta 99:91.

Mučili su se domaći igrači većim tokom meča, kao uostalom i dobrim delom sezone, da pronađu pravi napadački ritam, a opet je Kajri Irving bio taj koji je čupao stvari.

Upravo je Irving najzaslužniji za preokret u poslednjoj deonici i trijumf, kada su Seltiksi napravili seriju od 16:0 i preuzeli vođstvo.

Uz Kajrija junak trijumfa je svakako i Džejson Tejtum koji je u samom finišu odigrao izuzetno zrelo i uvek pronalazio prava rešenja, a na kraju je stavio i tačku na meč zakucavanjem uz dodatno slobodno bacanje.

Gosti imaju za čime da žale. Nisu oni odigrali neku perfektnu utakmicu, ali su imali sve u svojim rukama, držali kontrolu igre, a posle ovakvog poraza, ova serija je možda već sada za njih završena. Jedna ozbiljna ekipa ne bi smela sebi da dozvoli takav prazan hod, kakav su Pejsersi imali u poslednjoj deonici kada su Irving i Seltiksi napravili, već pomenutu seriju od 16:0.

Što se tiče pojedinačnih učinaka, kod Bostona je Kajri Irving zabeležio 37 poena, 7 asistencija i 6 skokova, Džejson Tejtum je imao 26 poena i 4 skoka, a treba spomenuti i Gordona Hejvorda koji je sa klupe ubacio 13 poena, uz neke jako važne pogotke na samom kraju.

(Foto: nba.com)

U Indijani, Bojan Bogdanović je bio najefikasniji sa 23 poena, a zabeležio je i 8 skokova, 3 asistencije i čak 4 ukradene lopte. Mogao je popularni Babo da bude i junak ove utakmice, pošto je pogodio dve vezane trojke u samoj završnici, koje su malo trgle Pejserse iz letargije u tim momentima, ali Seltiksi su ipak uspeli da odgovore i prelome ovaj meč do kraja.

Serija se sada seli u Indijanapolis, a sledeći meč je na programu u noći između petka i subote od 2:30h po našem vremenu.

Podelite vest: