Šta i kako dalje za Boston Seltikse?

Boston Celtics

Šta i kako dalje za Boston Seltikse?

Boston Celtics
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 11.06.2021. Foto: The Providence Journal

Nisu se obrukali. Iscrpljeni i lišeni pomoći drugog najbitnijeg šrafa tima, Kelti su oteli jednu pobedu naveliko favorizovanom super timu iz Bruklina.

Nakon poraza u seriji i ispadanja iz plejof… Bomba! Deni Ejndž nije više čovek koji će donositi bitne odluke u taboru Seltiksa. Nakon 18 godina na poziciji predsednika košarkaških operacija, Ejndž se penzionisao. Možda još veće iznenadjenje jeste to što je na njegovo mesto stigao dosadašnji trener, Bred Stivens.

(FOTO: Boston Herald)

Možda se nekako i moglo naslutiti na konferenciji za štampu po porazu od Bruklina. Stivens, koji obično pitanja vezana za strukturu tima prepušta članovima upravo, ovoga puta je odgovorio:

“Očigledno imamo neke dobre i dokazane igrače, ali svakako se moramo poboljšati. Postoji nekoliko načina da se to uradi. Možemo se poboljšati kroz kontinuirani napredak i prave radne navike, radeći dobar posao sa ljudima zaduženim za razvoj.”

“Ali, svakako, tu je i mogućnost dovesti nove ljude. Ekipa koja nas je porazila je jako dobra. Postoji nekoliko jako dobrih timova na Istoku i mi moramo postati bolji. Ni u jednom trenutku nismo videli pravu sliku tima ove sezone, ali mislim da imamo dovoljno informacija koje nam pokazuju da moramo da se poboljšamo.”

Situacija u Bostonu je daleko od zabrinjavajuće. Imaju dva jako dobra mlada igrača, dva “All Star” igrača koji su još uvek jako mladi, obojica ispod 25 godina. Ali i u toj situaciji treba dosta napora kako bi napravili pravi, pobednički tim. Nekoliko ključnih i gorućih pitanja koje očekuju Boston Seltikse u narednim danima, Stivensovim preuzimanjem kormila:

  • Potraga za novim trenerom (Zaposlen Ime Udoka)
  • Rešavanje situacije sa Kembom Vokerom (Trejdovan u Oklahomu)
  • Oporavak Džejlena Brauna?
  • Status slobodnog igrača, Evana Furnijea.
  • Rani produžetak saradnje sa Robertom Vilijamsom.
  • Stivensom pristup po pitanju mladih igrača.
  • Prostor za manevrisanje sa trenutnim budžetom.
  • Draft.

Krećemo redom.

Podelite vest: