Šta planira Bred Stivens?

Boston Celtics NBA

Šta planira Bred Stivens?

Boston Celtics NBA
Autor: Datum objave: 22.08.2021. Foto: Chowder and Champions

Potencijalna pojačanja

Za sada se čini da je ovo sastav s kojim će Boston započeti sezonu. Smart – Džoš Ričardson – Džejlen – Tejtum – Horford i Šruder sa klupe. Ne izgleda loše, ali ima prostora za napredak.

Medju igračima koji su se često pominjali u prethodnom periodu je Majls Tarner. Dugački centar Indijane je izgleda kao večnost na izlaznim vratima tima. Indijana ne bi verovatno ni tražila puno zauzvrat, ali Stivens je vratio Horforda, sumnjamo da je Tarner i dalje želja.

Igrač o kom se baš dugo priča kao želja nekada Ejndža, a sve su prilike i Breda Stivensa, jeste Herison Barns. Bivši igrač Golden Stejta bi omogućio Tejtumu da se spusti na trojku, poziciju koja mu fizički mnogo više leži. Smer u kom je krenuo Sakramento govori da bi oni pristali na neku manju kombinaciju mladih igrača i pikova.

Za neke veće vratolomije Boston sada nema prostora. Ali valja pomenuti i opciju koja je dobila na značaju pre nekoliko nedelja, a to je da bi Stivens voleo da “da novu šansu” Porzingisu. Letonac koji ne izgleda ni blizu kvalitetno kao što je to bio slučaj u Niksima je bio zanimljiv upravi tima. Njihova želja je bila da postanu “veći”, žele da pobegnu od ‘small ball’ varijante, ali ovo jednostavno više nije realno.

Pominjali smo to i u pregledu situacije Bostona od pre nekoliko nedelja – besomučno prikupljanje mladih igrača kad tad mora stati, Seltiksi moraju da odluče da li žele večito razvijanje talenta ili žele napad na prsten. Ukoliko će kombinacija svih mladjih članova ekipe značiti makar jednog igrača koji će povećati šanse za titulom, Stivens se ne sme libiti.

Podelite vest: