Šta se dešava sa nesavladivim TD Gardenom?

Boston Celtics

Šta se dešava sa nesavladivim TD Gardenom?

Boston Celtics
Autor: Datum objave: 02.11.2021. Foto: TD Garden

Boston Seltiksi, jedna od dve najslavnije franšize u istorji NBA lige, uvek su bili ekipa čija arena je nasavladiva tvrđava. Čak i kada situacija u timu nije dobra, pa i kada nisu favoriti za vrh, a i kada su ekipa koja “tenkuje”, TD Garden je mesto gde je bilo koja ekipa jako teško izlazila kao pobednik.

Međutim, ove godine situacija je kardinalno lošija. Nakon sezone gde je hala bila prazna zbog mera predostrožnosti u vezi koronavirusa, pred krcatom arenom Seltiksi su izgubili sva tri meča koja su do sada odigrali u Masačusetsu.

Postavlja se pitanje na koje odgovor nemaju verovatno ni u samom Bostonu. Godina za godinom, Seltiksi izgledaju sve lošije. Od “novog Golden Stejta”, “nove velike dinastije” do ekipe koja se provlači kroz plej-in, a sezonu nakon toga ima skor 2-5 na početku sezone, pritom sve tri utakmice izgubljene kući. Da stvar bude još neverovatnija, u sve tri bili su rutinirani. Poslednja u nizu desila se sinoć kada je ekipa Imea Udoke uspela da ispusti 19 poena prednosti i izgubi 14 razlike od Bulsa. Kompletan izveštaj tog meča možete pročitati na ovom linku.

Roster za ovu sezonu ne sme biti izgovor jer Boston ima ekipu sa dve zvezde i još dodatno 7-8 odličnih rotacionih igrača.

Da li je problem u Braunu i Tejtumu? Ovo je druga sezona kako ova dva mladića vode glavnu reč u Seltiksima i po trenutnoj situaciji reklo bi se da će ponovo biti razočarenje.

Možda je ipak do trenera? Udoka je bio po rečima mnogih jedna od najboljih slobodnih opcija na tržištu. Dosta godina provedenih sa Gregom Popovičem, prošle sezone član favorita za titulu Bruklina… Ipak, navijači su sve nestrpljiviji povodom ovog stručnjaka.

Podsećanja radi, generacija Seltiksa sa Birdom vezala je 38 pobeda kući u sezoni 1985/86. što je apsolutni rekord ove franšize, a četvrti najbolji ikada u NBA. Ruku na srce, to je bilo u drugoj hali. Najviše vezanih pobeda u novom Gardenu je 13.

Takođe, prisetićemo se jednog od dominantnijih perioda TD Gardena. Seltiksi su u sezoni 2017/18. kada su u finalu istoka savladani od Lebronovog Klivlenda, u plej-ofu pobedili sve utakmice kada su bili domaćini, sem poslednje, čuvene sedme utakmice kada su Kavalirsi osigurali odlazak u veliko finale.

Na kraju kada se sve sabere, Boston definitivno ima tim koji može da cilja poprilično visoko mesto na istočnoj konferenciji, a šta je stvarni problem ove ekipe moći ćemo da analiziramo u narednom periodu, sem ako se Udokini izabranici ne dignu iz pepela.

 

Podelite vest: