Večera ekipe Seltiksa urodila plodom

Boston Celtics Miami Heat

Večera ekipe Seltiksa urodila plodom

Boston Celtics Miami Heat
Autor: Datum objave: 05.11.2021. Foto: NBA

Šta god da su Boston Seltiksi radili na toj timskoj večeri pre nekoliko dana, očigledno je upalilo. Pogotovo u defanzivnom delu. Džejlen Braun je postigao 17 poena i predvodio šestoricu igrača Bostona sa dvocifrenim brojem poena, a Seltiksi su drugu noć zaredom igrali čvrsto odbranu. Sinoć su Majamiju dozvolili da postigne samo 78 poena, dok su veče pre toga Orlando spustili na 79. Zadivljujuće, složićete se.

Seltiksi su od aprila 2018. godine postali prvi tim od Toronta koji je uzastopno držao protivnike ispod 80 poena, a Majami je imao najgori rezultat od kada je imao samo 74 poena protiv Oklahome 17. januara 2016. godine.

“Ne bih rekao da su ove dve utakmice naš prototip za napad, ali u odbrani upravo tako želimo da igramo.” rekao je trener Seltiksa, Ime Udoka.

Igrači sa klupe su dali veliki doprinos, pre svega Denis Šruder koji je postigao 14 poena, Eron Nejsmit ga je pratio sa 13 poena, dok je Romeo Lengford postigao 12 poena.

Bostona Seltiksi su počeli ovu nedelju tako što su u ponedeljak kod kuće primili 128 poena od Čikaga. Zatim je usledila timska večera u utorak, a odbrana Seltiksa od tada vlada parketom.

„Svi su zaključani od jedan do pet“, izjavio je Langford nakon utakmice.

Džimi Batler je postigao 20 poena za Majami, koji je u trećoj četvrtini ostao bez Laurija zbog uganuća levog skočnog zgloba u noći za zaborav igrača Majamija. Ekipa sa Floride pogodila je samo 9 šuteva za tri poena od upućenih 41 sinoć, što je 22%.

Dankan Robinson je imao 16 poena, pri šutu 5 od 17 i to sve u šutu iza linije za tri poena, dok je Bem Adebajo postigao 13 poena uz 7 skokova. Uz to, Robinson se izjednačio sa Smitom u jednom od ne baš tako slavnih rekorda lige po broju šutnutih trojki na meču bez upućenog šuta unutar linije za tri poena.

 

Hit je imao drugu najlošiju četvrtinu u istoriji franšize u pogledu postignutih poena (9 poena, dva više nego što su imali protiv Šarlota 23. decembra 1995. godine) i razlike u poenima u četvrtini (24 poena, dva manje od 26 poena koliko su izgubili četvrtinu od Šarlota 11. marta 2020. godine).

“U defanzivi, morate odati priznanje Bostonu.” izjavio je nakon utakmice trener Hita, Erik Spolstra.

Podelite vest: