Veliko finale može da počne!

Boston Celtics Dallas Mavericks Plej-of

Veliko finale može da počne!

Boston Celtics Dallas Mavericks Plej-of
Autor: Uroš Živković Datum objave: 06.06.2024. Foto: MassLive.com

Dalasov put do finala

Dalas je regularni deo sezone završio na petoj poziciji Zapada, sa skorom od 50 pobeda i 32 poraza, istim skorom kao i Niksi, koji su završili na drugoj poziciji Istoka, što dosta govori i o težini pete pozicije Zapadne konferencije.

U plej-ofu, Dalas je u svaku seriju, barem na papiru, ulazio kao autsajder, jer su kao peta ekipa bili u podređenom položaju što se domaćinstva tiče. Dalas je u prvom kolu ovogodišnjeg doigravanja savladao ekipu Klipersa, nakon šest odigranih mečeva, a naredni rival bila je Oklahoma, ekipa koja je regularni deo sezone završila na prvom mestu konferencije, ispred Denvera i Minesote. Kao i Klipersima, Luka, Kajri i ekipa su Tanderima dozvolili tek dve pobede, što je malo ko očekivao.

Na red su došli i Timbervulfsi, koji su rastužili brojne navijače Denvera u Srbiji, savladavši Nagetse sa 4-3, nakon fenomenalne borbe, ali i istorijskog preokreta u finalnom meču, kada su nadoknadili deficit od 20 poena zaostatka.
Mnogi su Vukove već videli u finalu, ali su već gore pominjani momci odučili od košarke Edvardsa, Gobera i ekipu, savladavši ih sa 4:1 u seriji.

Podelite vest: