Vilijams, Lengford, Nesmit i Pričard ostaju u Bostonu

Boston Celtics

Vilijams, Lengford, Nesmit i Pričard ostaju u Bostonu

Boston Celtics
Autor: Datum objave: 01.11.2021. Foto: Hoops Habit

Grent Vilijams i Romeo Lengford, 14. i 22. pik Seltiksa sa drafta 2019. godine ostaće član ove franšize do kraja četvrte godine ugovora. Takođe, Eronu Nesmitu i Pejtonu Pričardu, 14. i 26. piku sa drafta koji je održan godinu dana kasnije, aktivirana je treća godina ugovora.

Što se tiče dvojice ranije izabranih, definitivno ni jedan ni drugi nisu ispunili očekivanja u prethodne dve sezone, s obzirom na ulogu koja se od njih očekivala, a pogotovo Romeo. Lengford ima itekako veliki potencijal, ali je jedan od “najstaklenijih” igrača u ligi što ga potpuno izbacuje iz ritma već treću godinu.

Za razliku od njega, Vilijams je sebi od prve utakmice zacementirao bar 10-15 minuta po meču velikom požrtvovanošću i “haslom”. Ipak, većinu prošle sezone odigrao je jako loše, tako da je veliki deo navijača Bostona negodovao kad god se on našao na terenu.

I Romeo i Grent ovu novu sezonu počeli su sasvim solidno. Vilijams se odlično pokazuje “pozadi”, dok u napadu za sada postiže deset poena, hvata dva skoka i dodaje skoro dve asistencije u proseku. Lengford je takođe odlično odigrao predsezonu i prvih par utakmica regularnog dela, ali su ga onda naravno povrede odvojile od terena, na koji se vratio pre dve noći na gostovanju Vizardsima.

Što se tiče Pričarda i Nesmita, prošle sezone imali su veoma bitnu ulogu u ekipi, a pogotovo Pejton. Ipak, ove sezone i jedan i drugi se slabo pokazuju, a da li je to do novog trenera ili njihove igre pokazaće vreme. Pričard donekle i igra, ali sa dosta manjom minutažom, dok Eron u poslednjih par utakmica uopšte ne ulazi na parket.

Podelite vest: