Zvanično: Gordon Hejvord je novi igrač Šarlot Hornetsa

"Trejdovi" Boston Celtics Charlotte Hornets

Zvanično: Gordon Hejvord je novi igrač Šarlot Hornetsa

"Trejdovi" Boston Celtics Charlotte Hornets
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 21.11.2020. Foto: The Spun

Ništa od Atlante, ništa od Indijane koja je bila uporna, Majkl Džordan želi da se takmiči za plejof ponovo. Gordon Hejvord potpisaće četvorogodišnji ugovor vredan 120M$ sa Šarlot Hornetsima!

Hejvord je pre nekoliko dana odbio opciju produžetka ugovora sa Bostonom iako je mogao da zaradi 34M$ naredne sezone, mnogi su mislili da neće dobiti ni blizu toliko novca u drugom timu. Hejvord je ipak potpisao ugovor po kojem je dobio višegodišnju sigurnost, a zaradjivaće 30M$ godišnje u proseku.

Zanimljivo, Hejvord je još 2014. godine kao slobodan ograničeno slobodan igrač potpisao ponudu Šarlota, ali je tada Juta izjednačila ponudu Hornetsa. Očigledno je da Majkl Džordan već duži niz godina gaji poštovanje prema Hejvordovim kvalitetima. Ovime se kladio da su Gordonove povrede prošlost, a Lamelo Bol (koga su Hornetsi birali pre nekoliko dana na draftu) dobija vrhunskog partnera.

Gordon Hejvord je prošle godine igrao iza Tejtuma i Džejlena Brauna, tako da je razumljivo što su brojke opale. Ipak, kada nije bilo problema sa povredama Gordon je igrao jako dobro u svojoj ulozi. Džordan i njegov tim stručnjaka očigledno veruju da će sa većim protagonizmom Hejvord ponovo biti na onim visinama iz dana u dresu Jute Džez.

Podelite vest: