Zvanično: Tejtum i Mičel potpisali rani produžetak

"Trejdovi" Boston Celtics Utah Jazz

Zvanično: Tejtum i Mičel potpisali rani produžetak

"Trejdovi" Boston Celtics Utah Jazz
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 24.11.2020. Foto: Chowder and Champions

Dva najbolja igrača klase “2017”, Džejson Tejtum i Donovan Mičel, istog dana potpisali su identične produžetke ugovora sa svojim timovima.

U pitanju je naravno rani produžetak, na maksimalni iznos, u njihovom slučaju 163M$! Tejtum i Mičel moći će pak da doguraju i do cifre od gotovo 200M$ za pet sezona, ukoliko stignu do odredjenih kriterijuma.

Oba igrača su takodje “izboksovala” opciju u poslednjoj godini ugovora, tako da bi već leta 2025. godine mogli da postanu potpuno slobodni igrači. Ali i ovako, budućnost Seltiksa i Džeza je u dobrim rukama, bar pet sezona Tejtuma i Mičela.

Kriterijum koji moraju da dostignu po sezonama je izbor u “All-NBA” tim. Ako dodju do pomenutih uspeha, ovo će biti najunosniji produžetak ugovora na “ruki” ugovor u istoriji NBA lige.

Tejtum i Mičel su, nakon Dierona Foksa od pre par dana, prvi igrači draft klase “2017” koji su potpisali produžetke ugovora. Još jedan od kandidata je centar Majamija, Bem Adebajo. Medjutim, kako bi zadržali fleksibilnost za naredno leto u kojem će veliki broj zvezda izaći na tržište, ne očekuje se da Adebajo dobije ponudu za rani produžetak ugovora.

Podelite vest: