Bruklin čekirao kartu za plej-of!

Brooklyn Nets Indiana Pacers Plej-of

Bruklin čekirao kartu za plej-of!

Brooklyn Nets Indiana Pacers Plej-of
Autor: Uroš Živković Datum objave: 07.04.2019. Foto: bcexcelsior.com

Ubedljiva i sigurna igra košarkaša Bruklina na gostovanju Indijani i pobeda koja im je donela plasman u doigravanje!

Netsi su od početka krenuli agresivno, sa jasnim ciljem, a to je pobeda i ništa drugo. Kontrolisali su igru, bili motivisaniji i imali prednost, gotovo od samog starta, koja je postepeno rasla do maksimalnih +18 u poslednjoj deonici.

Ponovo je najefikasniji bio Dianđelo Rasel, momak koji je sigurno i najzaslužniji za ovaj uspeh Bruklina, ako se osvrnemo na celu njihovu sezonu. Zabeležio je 20 poena uz po 6 skokova i asistencija. Džo Heris je ubacio 19, a Keris LeVert 18 poena.

U domaćem timu, Domantas Sabonis je zabeležio 17 poena i 12 skokova, Tadeus Jang 16 poena, Bogdanović 13. Mora se razumeti i blagi nedostatak želje i žara kod Pejsersa, oni su uveliko obezbedili doigravanje, a posle poraza od Seltiksa, pre par dana, izvesno je da će regularni deo sezone završiti na 5. mestu Istoka.

Ovo je zaista sjajan uspeh za trenera Kenija Etkinsona, koji nije slučajno pre nekoliko dana produžio ugovor, i njegove momke. Oni su vratili Netse u plej-of prvi put od 2015. i od svih timova koji su se u ovom finišu borili za produžetak sezone, Bruklinu su možda davane i najmanje šanse, s obzirom na raspored koji su imali.

Hoće li ove večeri i Orlando krenuti njihovim stopama, videćemo, sada su na Istoku ostala još samo dva mesta.

Podelite vest: