Bruklin poveo u seriji (ocene)

Brooklyn Nets Milwaukee Bucks Plej-of

Bruklin poveo u seriji (ocene)

Brooklyn Nets Milwaukee Bucks Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 06.06.2021. Foto: FOX23

Ocene Bruklin

Kevin Durent – 8,5

Imao je Kej Di sitnih problema na samom startu sa Pi Džej Takerom koji je ušao motivisano u ovaj duel, ali ništa što bi značajno narušilo ritam nekadašnjeg MVP-ja finala lige. Kada je trebalo da šutira, šutirao je. Kada su ga udvajali verovao je saigračima i to je obično dovodilo do odličnog protoka lopte Bruklina (sav kredit ide Nešu za ovo). Odlična igra u odbrani tokom čitave utakmice.

Kajri Irving – 8,5

Postavio je sto za saigrače odličnom i odlučnom igrom na početku meča. U momentima kada se možda činilo da ova utakmica ide u smeru onih sa kraja regularnog dela koje je dobio Milvoki, Kajri je preuzimao odgovornost. Promašaji su došli u drugom delu kada ih je Bruklin mogao i priuštiti jer je rezultatska prednost bila sve veća.

Džo Heris – 8

Još jedna dobra predstava, još jedno odlično šutersko veče Džoa Herisa. Momka koji iz utakmice u utakmicu dokazuje da je Šon Marks napravio strašan potez kada mu je ponudio unosni ugovor prošlog leta. Zaista odlično “paše” najboljim igračima tima i u svojoj ulozi igra perfektno.

Blejk Grifin – 8

Kada već pričamo o ulogama… Kakva rola Blejka Grifina sinoć! Nisu samo brojke impozantne, a one su igrajući pored velikih potrošača zaista za svaku pohvalu (18 poena i 14 skokova) već su stvari koje se ne nalaze na papiru ostavile veći utisak. Nije bilo izgubljene lopte sinoć za Blejka Grifina, niti mečapa u kojem se nije snašao. Nema dužinu da brani Grka, ali je njegova želja za pobedom sinoć trasirala put Bruklinu.

Brus Braun – 7,5

Niski centar Bruklina, ili kako već da nazovemo poziciju koju Brus Braun igra za Netse ove sezone, nastavlja da pruža odlične partije ove godine, kako u regularnom delu sezone tako i u plejofu. Slično Grifinu igra u ulozi “lepka”, krpi sve rupe i u napadu i u odbrani, ali i na ofanizvnom skoku. Uvek prisutan, donosi dobre odluke i zna da otme momentum utakmice protivniku svojim načinom igre.

Lendri Šamet – 7

Nije ni sinoć briljirao Šamet, kao ni u seriji protiv Bostona. Nije u šutu i od svih igrača uloge u timu Bruklina, na svoju se najteže navikava. Ipak, za razliku od pomenute serije ovoga puta ubedljivo je dobio svoje minute na terenu (+10), pa iako nije ubacio niti jednu trojku, što mu je glavni zadatak trenutno, dobio je prelaznu ocenu.

Nikolas Klakston – 7

Mladi centar Bruklina igra sa puno energije i donosi stvari koje nećete videti na “boks skoru”. Njegova dužina je problem, a razmišljanje i prepoznavanje situacija je sve bolje. Dovoljno mobilan da preuzme niže igrače što je i sinoć pokazao. Kao i Šamet, ubedljivo je dobio svoje minute na terenu (+12).

Majk Džejms – 8

Možda neočekivano, s obzirom da nije dobio minute u seriji protiv Bostona (a Tajler Džonson je igrao jako dobro u svojim) Majk Džejms je oteo gro minuta nakon povrede Džejmsa Hardena. Malo je reći – ispunio je sva očekivanja. Samopouzdanje sa kojim Džejms igra donosi mu rezultate, poeni u rukama koje je zaradio igrajući u Evropi dovode do koševa iz naskoka ili driblinga koje protivnici ne očekuju. Perfektan ponovo u organizaciji igre i “drive & kick” igri.

Stiv Neš – 8,5

Verovatno najbolje izdanje Stiva Neša u ovom plejofu. Bruklin je bio spreman na sve defanzivne šeme Milvokija, nalazio rupe u odbrani i pametno koristio udvajanja. Sve odlike odlične pripreme od strane trenera. Defanzivno su maksimalno otežali posao Baksima, koji gotovo da nisu imali otvoren pogled za 3 poena.

Podelite vest: