Bruklin propisno izmaltretirao Golden Stejt

Brooklyn Nets Golden State Warriors

Bruklin propisno izmaltretirao Golden Stejt

Brooklyn Nets Golden State Warriors
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 23.12.2020. Foto: 24/7 News Around The World

Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo duuuuga sezona za Ratnike.

Jasno je vidljivo da protiv ozbiljne ekipe, u većini slučajeva nemate šta da tražite ukoliko nemate u timu dva igrača koja donose sigurne poene. Golden Stejt je drugog nažalost izgubio, povredom Tompsona. Stef Kari nije puno promenio, bar juče, u izgledu ekipe koja je prošlu sezonu završila sa najgorim skorom u ligi. Endrju Vigins je nastavio da bude užasavajuće prosečan, pa i ispod tog nivoa. Prosto je nemoguće da igrač njegovih atletskih sposobnosti za sve ove godine, utakmice, treninge, nije uspeo da pronadje makar jedan način koji bi bio njegov “go to” potez što kažu Ameri, iz koga bi mogao da očekuje poene, za koji bi smo mi rekli “aha, pa to je Viginsov potez”. Keli Ubre je takodje odigrao daleko ispod nivoa, nije on strašan šuter, verovatno nikada neće ni biti, ali neće tako češto šutirati 0/6 van linije za 3 poena. Imao je jedan potez doduše, koji će se pamtiti. Strašno kucanje, u njegovom stilu.

Džejms Vajzmen može da bude zadovoljan debijem u NBA ligi. Izgledao je pomalo zbunjeno, u nekim situacijama želeo previše, pravio greške koje svaki mladi igrač pravi, ali Ratnici mogu očekivati stabilnog igrača u njemu ove sezone. Najprijatnije iznenadjenje za Voriorse je, u svojoj limitiranoj minutaži Huan Toskano-Anderson. Čovek koji je imao neverovatan put do jedne od najboljih franšiza u NBA sinoć je u velikom broju poseda čuvao Durenta, ili bar pokušavao. Krpio koliko je stigao i mogao u odbrani, bio siguran sa loptom u rukama i činilo se kao da pripada na terenu.

Stiv Ker je pokušavao, mešao karte, davao svima šansu. Medjutim, Golden Stejt je neodoljivo podsećao na Evrokup ekipu ponovo. Povratak Drejmonda Grina trebao bi da pomogne, da donese čvrstinu i žustrinu. Ipak, ostaće ta bolna tačka, drugog poentera. Bez ozbiljne druge opcije nemaju čemu da se nadaju na natrpanom i kvalitetnom Zapadu. Ratnici su dobili izuzetak u iznosu od skoro 10M$ zbog povrede Kleja Tompsona, koji mogu da iskoriste da u svoje redove dovedu slobodnog igrača ili putem razmene nekoga ko je u poslednjoj godini ugovora. Ne sumnjamo da će Bob Majers pomenuti izuzetak iskoristiti kako bi poboljšao kvalitet tima.

Bruklin je, sa druge strane, odigrao kao da su Durent i Irving zajedno već godinama, a i momci oko njih. Utisak koji je ostao najsnažniji jeste da se čini kao da je svaki igrač, od prvog do poslednjeg u rosteru, svestan svoje uloge i da ju je maksimalno prihvatio. Kajri i Durent očekivano gladni nakon duže pauze, očekivano nezaustavljivi kada su nadahnuti. Ali još bolje su izgledali “ostali” u svojim novim ulogama. Kao što rekoše na “TNT” sinoć, Lavert će biti oduševljen svojom novom rolom, igrača sa klupe, neverovatno je koliku slobodu je dobio. Rezultiralo je strašnom partijom, 20 poena, 9 skokova i 5 asistencija. Dinvidi je takodje izgledao odlično, iako to neće pokazati statistika. On će biti igrač u ovoj postavi koji će raditi male i strašno bitne stvari. Krpiti u odbrani, u napadu nesebično pomerati loptu. Džo Heris i njegova kretanja donosila su otvorene šuteve, ne samo njemu, već i saigračima koji su pametno koristili prostor koji pažnja usmerena ka Herisu donosi.

Ukratko, Netsi su izgledali jako dobro na obe strane terena predvodjeni novim trenerom, Stivom Nešom. Jeste, u pitanju je prvi meč jako duge sezone, iako kraće nego obično. Ali osnove u igri Netsa su izgledale jako dobro. Odbrana, organizovanost u napadu. Biće mečeva u kojima su neinspirisani, biće utakmica u kojima ih ništa neće, ali dobri timovi se ogledaju po tom sistemu, po tim principima i osnovama koje su prisutne. A po tome Netsi trenutno za sam početak prvenstva izgledaju jako, jako dobro.

Podelite vest: