Hardenov pritisak izgleda urodio plodom

Brooklyn Nets NBA

Hardenov pritisak izgleda urodio plodom

Brooklyn Nets NBA
Autor: Andrija Mitić Datum objave: 30.10.2021. Foto: Bleacher Report

Izgleda da se stvari polako vraćaju na svoje. Protekle noći, u pobedi Bruklina nad Indijanom, Džejms Harden je bio najefikasniji u redovima svog tima postigavši 29 poena. Međutim, ono što je posebno interesantno je da je čak 16 poena postigao sa linije za slobodna bacanja iz 19 pokušaja. To je bio prvi put ove sezone da mu je suđen dvocifreni broj slobodnih bacanja, što je bio jedan uobičajeni trend za Hardena proteklih sezona.

Interesantno je da je u prvih pet mečeva sezone Harden ukupno izveo “samo” 15 slobodnih bacanja. Nakon meča,  Harden je bio upitan u čemu je bila razlika budući da je sada bio mnogo više puta na liniji slobodnih bacanja: “Prvih nekoliko utakmica nisam bio dovoljno agresivan. Sada sam pokušao da budem agresivan svake četvrtine što je više bilo moguće. Osećao sam se prijatno tokom celog meča.”

Od ove sezone NBA liga je razvila tendenciju da eventualne faulove uz nešto blaže kontakte svede na minimum, a to je nešto od čega je Harden na neki način živeo proteklih sezona. Ova odluka je naišla na odobrenje mnogih fanova koji smatraju da je to konačno način da se Harden vrati svojim pravim veštinama i svima pokaže koliko je raznovrstan njegov napadački arsenal.

Da li je ovo bio novi-stari početak za Hardena ili ne ostajemo nam da vidimo u nastavku sezone.

 

Podelite vest: