Irving izbačen iz ekipe dok se ne vakciniše!

Brooklyn Nets

Irving izbačen iz ekipe dok se ne vakciniše!

Brooklyn Nets
Autor: Datum objave: 12.10.2021.

U sezonu koja je pred nama svi su izgledi da će Bruklin Netsi takmičenje započeti bez startnog plejmejkera i jedne od zvezda ekipe, Kajrija Irvinga.

Stav o vakcinaciji plejmejkera bila je opšte poznata stvar, ali franšiza Netsa nije pristala da napravi dogovor sa igračem, stoga je umesto mogućnosti da igra gostujuće utakmice i trenira sa ekipom u svojoj hali, Bruklin suspendovao Irvinga sve dok ne promeni odluku i vakciniše se.

– Kajri je doneo ličnu odluku i poštujemo njegovo pravo izbora. Trenutno mu njegov izbor ne omogućava da bude standardan član tima, a mi ne dozvoljavamo nijednom članu naše ekipe da bude povremeno dostupan. Imperativ nam je da nastavimo da pravimo hemiju u ekipi i promovišemo vrednosti zajedništva i požrtvovanja. Naše šampionske ambicije nisu se promenile, a da bismo ih ostvarili potrebno je da svako gura u istom smeru. Uzbuđeni smo zbog skorog početka sezone i nadamo se uspesima koji će naše navijače učiniti ponosnima – rekao je Šon Marks, generalni menadžer Bruklin Netsa.

Suspenzija od strane Netsa odnosi se i na Irvingovu zaradu za tekuću sezonu. Naime, sve dok ne igra i nije na raspolaganju ekipi Irving neće zaradjivati ništa, a ako je verovati njegovoj nedavnoj poruci na Tviteru u kojoj je poručio da je “zastićen od strane Boga, kao i njegov narod” deluje da fenomenalni plejmejker neće promeniti svoju odluku.

Podelite vest: