Kajri “pobedio”, Netsi ga vraćaju u tim

Brooklyn Nets

Kajri “pobedio”, Netsi ga vraćaju u tim

Brooklyn Nets
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 18.12.2021. Foto: New York Post

Rešena je prva drama ove sezone, Kajri Irving se vraća u sastav Bruklin Netsa!

Nakon diskusije sa trenerima, igračima i upravom, organizacija je donela odluku da se Kajri Irving priključi timu za utakmice i treninge u kojima može da učestvuje“, izjavio je generalni menadžer tima, Šon Marks.

Situacija oko vakcinacije Kajrija Irvinga se nije promenila – plejmejker i dalje stoji čvrsto protiv primanja vakcine. Tako da će moći da igra samo na gostujućim utakmicama, jer pravila države Njujork ne dozvoljavaju učešće u sportskim takmičenjima nevakcinisanim igračima. Kajri će moći da trenira sa Netsima, jer se njihov “HSS” trening centar vodi kao privatni objekat.

U suštini, Netsi su poklekli i nakon što su bili “odlučni” da nijedan igrač neće moći polovično da doprinosi timu, poslednji izostanci su pogurali upravu ka ovom potezu. Bruklin ima čak 8 igrača koji nisu u mogućnosti da nastupaju, mimo Irvinga, pa su zato pomoć potražili i potpisom tri veterana lige.

Ne očekuje se da će Irving momentalno biti uvršten u sastav tima. On pre svega mora da dostavi negativan test pet dana za redom, po pravilima lige. Nakon toga, moraće da se testira svakodnevno, jer tako nalažu pravila za nevakcinisane igrače.

Upitno je i koliko je Irving spreman za fizičke zahteve NBA lige, iako smo s vremena na vreme dobijali informacije kako je Kajri u potpunom treningu u isto će morati da se uvere i sami Netsi. Ukoliko se ispostavi da je Kajri u dobro fizičkoj spremi, ovo će biti ogromno pojačanje za Netse. Bukvalno im donosi igrača koji će moći da vuče u gostujućim utakmicama i eventualno dodatne utakmice odmora za Kevina Durenta koji nosi ogromni teret u prethodnim nedeljama.

Podelite vest: