Novi potez Bruklina – Džordan ide u Detroit

"Trejdovi" Brooklyn Nets Detroit Pistons

Novi potez Bruklina – Džordan ide u Detroit

"Trejdovi" Brooklyn Nets Detroit Pistons
Autor: Datum objave: 04.09.2021. Foto: The Spun

Iskusni američki centar Diandre Džordan napustiće ekipu Bruklin Netsa nakon što nije opravdao ugovor koji mu je dat i karijeru nastavlja u Pistonsima. U suprotnom pravcu idu Džalil Okafor i Seku Dumbuja, dok će Detroit, kako prenosi Adrijan Vojnarovski, uz Diandrea dobiti četiri pika druge runde i nešto manje od šest miliona dolara.

Šon Marks je ovim potezom uštedeo čak 47 miliona dolara u budžetu na ime plata za Džordana, a s obzirom kakve ugovore poseduju Irving, Harden i Durent ovo je vrlo dobar potez Bruklina uz koji će takođe moći da potpišu još dobrih slobodnih agenata.

Što se tiče Pistonsa, jasno je da su ovim trejdom samo želeli da oslobode mesto u rosteru, a prema navodima popularnog ‘Woj-a’, na kraju možda oslobode čak i dva, s obzirom da se sa Džordanom pregovara oko otkupa ugovora. Prema navodima istog izvora favoriti za njegov potpis nakon što se pridruži slobodnom tržištu biće Los Anđeles Lejkersi koji očigledno žele da nastave trend dovođenja veterana.

Džordan je u protekloj sezoni u proseku beležio 7.5 poena i isto toliko skokova, dok su dva saigrača koja zajedno idu u Bruklin, Dumbuja i Okafor beležili gotovo identične statistike, odnosno oko pet poena i dva skoka prosečno.

Podelite vest: