Penzionisao se Lamarkus Oldridž

Brooklyn Nets

Penzionisao se Lamarkus Oldridž

Brooklyn Nets
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 15.04.2021. Foto: SLAM

Kao grom iz vedra neba stiže nam vest da se penzionisao Lamarkus Oldridž, sedmostruki “All-Star” igrač koji je nedavno potpisao za Bruklin Netse. U pitanju su srčani problemi.

“Na poslednjem meču suočio sam se sa čudnim otkucajima srca. Kasnije te večeri ritam je postao još gori što me je zaista zabrinulo.

Sledećeg jutra sam obavestio tim o čemu se radi i oni su sjajno vodili brigu o meni.

Iako sam bolje sada, ono što sam osetio te noći bila je najstrašnija  stvar koju sam iskusio. S tim što sam rekao, doneo sam tešku odluku da se penzionišem iz NBA lige. 15 godina sam stavljao košarku na prvo mesto, sada je vreme da se tu nadju moje zdravlje i moja porodica.

Zahvalan sam na svemu što mi je ova igra donela, sjajna sećanja, sve uspone i padove, sva prijateljstva koja sam stekao i koja ću čuvati zauvek. Hvala Portlandu koji je draftovao mršavog dečaka iz Teksasa i dao mu šansu. Grad Portland mi je pružio neke nezaboravne godine. Zauvek će ostati u mom srcu. Želim da zahvalim Spursima što su me pustili u svoju familiju i dali mi zabavnih pet godina. Poslednje ali ne najmanje bitno, hvala Bruklinu. Želeli ste mene zbog mene. U današnjoj igri koja se neprestano menja zvali ste me i tražili da radim ono što najbolje znam, bilo je to sjajno čuti. Žao mi je što nije trajalo dugo, ali definitivno je bilo zabavno biti deo ove grupe.

Nikada ne znate kada će nečemu doći kraj, pobrinite se da u tome uživate svakoga dana. Iskreno mogu reći da sa ja baš to uradio.”

Jednostavno je, zdravlje, pa onda košarka.

Oldridž je nedavno raskinuo ugovor nakon pet sezona u dresu Spursa i debitovao za Bruklin Netse. Karijeru završava kao sedmostruki učesnik “All-Star” utakmice i sa 19.951 postignutim poenom u svojih 15 NBA sezona.

Podelite vest: