Rasel priveden zbog posedovanja marihuane

Brooklyn Nets

Rasel priveden zbog posedovanja marihuane

Brooklyn Nets
Autor: Datum objave: 03.05.2019. Foto: ca.sports.yahoo.com

Košarkaš Bruklina, Dianđelo Rasel zadržan je na aerodromu LaGuardija, pošto mu je tokom pregleda prtljaga pronađena manja količina marihuane.

Rasel je putovao u rodni Lujvil u Kentakiju i, kako je objavljeno, prilikom rutinskog pregleda kod njega je pronađena određena količina nedozvoljene supstance, koju je skrivao u flašici od ledenog čaja.

On je potom priveden i u njujoršku policiju, ali ubrzo i pušten, s obzirom da je ustanovljeno da je količina koju je posedovao manja od 50 grama, što se ne karakteriše kao veći prekršaj i a za to je propisana kazna od svega 100 dolara.

Možda zakonska kazna nije previše rigorozna, međutim ostaje da se vidi kakve će posledice ovo imati po Rasela kada je igranje u najjačoj ligi na svetu u pitanju. Poznato je da čelnici lige nisu previše tolerantni kada je korišćenje opojnih supstanci u pitanji, a kazne mogu biti ili novčane ili u vidu suspenzije na par mečeva.

(Foto: Elsa/Getty Images)

Iz organizacije Netsa se još uvek nisu zvanično oglasili po ovom pitanju i saopšteno je da će sačekati dodatne informacije o celoj situaciji.

Dianđelo Rasel je imao najuspešniju sezonu u dosadašnjoj karijeri. Bio je najbolji igrač Bruklina koji je predvodio do plasmana u plej-of, gde su zaustavljeni u prvoj rundi, a prosečno je beležio 21.1 poen, 7 asistencija i 3.9 skokova po utakmici.

Podelite vest: