Sudar titana – Durent protiv Karija

Brooklyn Nets Golden State Warriors

Sudar titana – Durent protiv Karija

Brooklyn Nets Golden State Warriors
Autor: Datum objave: 16.11.2021. Foto: Bleacher Report

U 01:30 posle ponoći po našem vremenu u derbiju večeri Bruklin Netsi dočekuju Golden Stejt Voriorse, kada će se sastati trenutno dva najbolja igrača NBA lige, Kevin Durent i Stef Kari.

Najbolji igrači protekle nedelje trenutno predvode ligu u poenima (Durent 29.6, Kari 28.1), dok se njihove ekipe nalaze u vrhu istočne, odnosno zapadne konferencije.

Bruklin Netsi (10-4) dele drugu poziciju na istoku sa Čikagom, odmah iza Vašington Vizardsa koji imaju poraz, ali i utakmicu manje. Sa druge strane, Voriorsi (11-2) su na čelu  zapada, a preksinoć su doživeli prvi poraz (od Šarlota) posle više od dve nedelje.

Poslednji put kada su se dva bivša saigrača sastala u Bruklinu, sve je bilo daleko drugačije. U hali je sve bilo prazno, bez navijača, a Harden je i dalje bio član Hjuston Roketsa.

Za razliku od te urakmice, sada sledi ono pravo. Harden je tu, publika takođe i svi su spremni za spektakl.

Pored dve zvezde u vidu Durenta i Hardena koji se posle lošeg starta polako vraća u formu, Bruklin ima sasvim solidnu potporu pored njih dvojice, u vidu Oldridža, Herisa, Grifina, Milsapa, Milsa…

Netsi predvode ligu u procentima šuta za tri poena (39.4%), sa linije za slobodna bacanja (skoro 80%), a imaju i odličan broj asistencija prosečno (skoro 25).

Sa druge strane, Voriorsi su poznati po svom napadu, sa ranim kandidatom za MVP titulu. Ligu predvode u pogođenim šutevima za tri poena (15.2 u proseku) i asistencijama (nešto manje od 30), tako da ih je maltene nemoguće odbraniti. Ipak, to ne znači da su pozadi “bušni”. Baš suprotno.

Golden Stejt trenutno ima najbolju odbranu lige. Na 100 poseda dozvoljavaju oko 99 primljenih poena, a takođe su i među tri najbolje ekipe po dozvoljenom šutu iz igre i dozvoljenom šutu za tri poena.

U preostale dve utakmice večeras sastaju se Juta i Filadelfija (04:00), odnosno Klipersi i San Antonio (04:30).

 

Podelite vest: