Vlasnik Bruklina: Poštujem Kajrijevu odluku

Brooklyn Nets NBA

Vlasnik Bruklina: Poštujem Kajrijevu odluku

Brooklyn Nets NBA
Autor: Datum objave: 30.10.2021. Foto: Nothin' But Nets

Džo Cai, vlasnik Bruklin Netsa govorio je u intervjuu za ESPN o mnogim stvarima koje su vezane za njegovu franšizu, a najviše naravno o onome što svakog zanima. Slučaj Kajri Irving.

Što se tiče trenutne situacije, Cai je i dalje siguran da ne postoji drugi način da se Irving nađe u rosteru Bruklina sem da se vakciniše.

,,Ne znam kada će ponovo igrati. Mora da se vakciniše da bi se vratio na parket. I ne pitajte me ponovo kada i da li će se menjati trenutni zakon o nevakcinisanima u Njujorku. Ako pitate ljude koji donose odluke na nivou grada, oni će vam reći da ćemo se osloniti na nauku, to jest na ono što ministarstvo zdravlja kaže”. – bio je jasan glavni čovek Netsa.

Ovaj multimilijarder rodom iz Tajvana kaže da se sa zvezdom Netsa nije čuo od dana kada je donesena odluka da će biti van stroja dok ne ispoštuje njujorške zakone i ne primi bar prvu dozu vakcine kako bi mogao da nastupa u “Barklejs Centru” ili “Medison Skver Gardenu”.

,,Poslednji put sam se sa njim čuo kada smo doneli odluku da neće igrati dok se nešto ne promeni”. – kratko se izjasnio Cai, pa nastavio.

,,Očigledno Kajri ima neka svoja uverenja i ja to poštujem. Ipak, moramo da donesemo timsku odluku. Ovo nije odluka o njemu, ovo je odluka o tome gde idemo kao tim. Jednostavno nije održivo da imamo tim u kom igrač nekad igra, nekad ne igra. Nema ga na utakmicama kući, a u gostima je tu. Šta da radimo na treningu? Ove nedelje imamo niz od šest utakmica kod kuće, a Kajrija nema. To nam je postalo poprilično jasno. Šon Marks i trenerski štab takođe se slažu sa ovom odlukom, pogotovo zato što smo tim sa velikim aspiracijama. Ne vidimo nikakav drugi način za vođenje ove ekipe”. – bio je jasan Džo.

Cai je poznat kao veliki zagovornik vakcine, tako da je žestoko osudio demonstrante koji su pokušali da upadnu u “Barklejs Arenu” kako bi podržali Irvinga.

,,Kada vidite demonstrante, znajte da su oni tu uglavnom iz političkih razloga. Ti momci nisu ljubitelji košarke i njih nije briga ko će igrati, a ko ne. Oni prave još veći problem, a to je opasno jer smo u situaciji života i smrti. Činjenica je da ako se zarazite koronavirusom, a niste vakcinisani imate mnogo veće šanse da se teško razbolite ili umrete. To je posledica”. – ponovo je bio kratak i jasan multimilijarder.

Pre početka trening kampa čelnici Netsa mislili su da nema problema oko vakcinacije i da je ceo tim usaglašen sa tim, ali onda se desio preokret.

,,Najbitnije nam je bilo da osiguramo sve i da se svaki igrač vakciniše. Nakon toga saznali smo da je Kajri jedini igrač koji nije vakcinisan. Proveli smo neko vreme vodeći ozbiljne razgovore sa njim i pokušavajući da razumemo njegove stavove, ali takođe i da mu kažemo svoje viđenje činjenica”. – rekao je vlasnik Bruklina i naveo da se i dalje nada da će Irving popustiti.

,,Nadam se da će Kajri biti deo tima na duže staze. Ipak, još uvek neću da razmišljam o produžetku saradnje. Trenutno imamo bitnije pitanje, da li će uopšte igrati ove sezone. Nadam se da će se vakcinisati što je pre moguće”. – zaključio je Cai i ovom rečenicom završio intervju.

Podelite vest: