ZVANIČNO: Keris Levert potpisao produžetak ugovora!

"Trejdovi" Brooklyn Nets

ZVANIČNO: Keris Levert potpisao produžetak ugovora!

"Trejdovi" Brooklyn Nets
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 26.08.2019. Foto: Nothin' But Nets

Keris Levert je juče proslavio 25. rodjendan, a on Netsa je dobio najlepši mogući poklon – uzdanica tima iz prošle sezone potpisala je rani produžetak ugovora!

Levert je dogovorio trogodišnju saradnju, po slovu koje mu sleduje 52.5 miliona dolara. Novi ugovor stupa na snagu po isteku aktuelnog, ruki ugovora, narednog leta. Njegova zarada po sezonama iznosiće:

2020/21 – 16.2 miliona $

2021/22 – 17.5 miliona $

2022/23 – 18.8 miliona $

Keris je izgledao fenomenalno na startu prošle sezone i sve do teške povrede skočnog zgloba beležio je 18.4 poena po utakmici. Diandjelo Rasel je na kraju sezone pograbio hvalospeve, ali u prvom delu iste Levert je izgledao kao lice franšize i najverovatniji da se nadje na “All Star” utakmici.

(FOTO: HoopsHype)

Odlični bek bio je prvi pik trenutne uprave Bruklina, koja ga je 2016. godine izabrala kao 20. pika prve runde. Podsetimo, Netsi su tada bili bez pikova, ali su trejdovali Tadeusa Janga u Indijanu i u zamenu dobili pravo da biraju sa pomenutog mesta.

Netsi su sada pozicionirani odlično da od naredne sezone, po oporavku Kevina Durenta budu glavni favoriti na Istoku. Pored Kej Dija, čitavo jezgro tima koje čine Kajri Irving, Keris Levert, Spenser Dinvidi i Diandre Džordan pod ugovorom su do leta 2022. godine.

Podelite vest: