Borego o Monku: “Radovi su u toku”

Charlotte Hornets

Borego o Monku: “Radovi su u toku”

Charlotte Hornets
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 10.05.2019. Foto: Sporting News

Malik Monk je bio 11. pik Šarlot Hornetsa na draftu 2017. godine i Majkl Džordan je sa svojim timom pokupio hvalospeve nakon te večeri, uspevši sa relativno niske pozicije da pokupi vanserijski talenat. Realnost je ipak, bila nešto drugačija.

Monk je u svojoj jedinoj koledž sezoni činio dinamični duo sa Dieronom Foksom na Kentakiju. Mladi bek je beležio gotovo 20 poena u proseku uz 45% iz igre i 40% van linije za 3 poena. Njegova NBA afirmacija potrajala je ipak dosta duže od očekivanog. Iako je napravio mali poenterski pomak u odnosu na prvu sezonu, procenti šuta za 3 poena su opali, a to je Monkova glavna odlika. Nakon što je beležio 6.7 poena u ruki sezoni, Malik je drugu završio sa 8.9 poena u proseku. To je daleko od onoga što su u taboru Hornetsa očekivali, ali je trener tima, Džejms Borego, uspeo da pronadje dobru stranu i reči hvale za svog mladog beka:

“On je proizvod u obradi. Mislim da je napredovao ove sezone, mislim da se takmičio na obe strane terena. Ove godine je šutirao 33% za 3 poena. Trebamo od njega bude bliži 40. Mislim da će raditi na tome ovog leta, raditi na svom telu još malo. Želim da proučava igru više, na višem nivou. Ovo je teška liga. Moraš da budeš spreman da podneseš 82 utakmice, pogotovo na toj poziciji. Biće ovo veliko leto za njega što se teretane tiče i menjanja svog tela.”

Hornetsi čekaju leto sa velikim znakom pitanja. Prvoj zvezdi tima, Kembi Vokeru, ističe ugovor i on će biti slobodan igrač. Od Monka se već očekuje da napravi sledeći korak, ako se Kemba ne vrati u Šarlot taj teret na ledjima Malika može biti samo veći.

Podelite vest: