Bikerstaf i Jasikevičius novi kandidati za klupu Klivlenda

Cleveland Cavaliers

Bikerstaf i Jasikevičius novi kandidati za klupu Klivlenda

Cleveland Cavaliers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 02.05.2019. Foto: Talk Basket

Doskorašnji trener Memfis Grizlisa jedan je od kandidata za isto mesto u timu iz Ohaja i uprava tima bi u narednih par dana trebala sa njim da obavi prvi formalni razgovor. Džej Bi Bikerstaf je dve pune sezone proveo na klupi Grizlija, u tom periodu zabeležio je 55 pobeda i 109 poraza. Sezonu 2015/16 završio je kao glavni trener Hjuston Roketsa nakon otpuštanja Kevina Mekhejla.

(FOTO: Sports Illustrated)

Još jedan od kandidata koji bi trebalo da bude intervjuisan ove nedelje jeste pomoćnik Kvina Snajdera u Juti, Aleks Džensen. Džensen se u taboru Džezera nalazi od 2013. godine, a zanimljivo je da je od 2015. i asistent Krisa Fleminga u reprezentaciji Nemačke.

(FOTO: Hoops Rumors)

Bikerstaf i Džensen su tek novi u nizu kandidata o kojima uprava Klivlenda razmišlja. Prethodnih dana pominjalo se i da je generalni menadžer tima, Kobi Altman, boravio u Kaunasu i posmatrao utakmicu izmedju Žalgirisa i Fenerbahčea, kako bi se uživo uverio u kvalitete Šarunasa Jasikevičiusa.

(FOTO: IndyStar)

Pisali smo prethodnih dana da su Kavsi već intervjuisali Džuana Hauarda i Džamala Mozlija. A Mark Stajn, novinar Njujork Tajmsa prenosi da je Mozli trenutno i glavni kandidat za novog trenera tima.

Očigledno je pak da Kavsi neće žuriti. Nekoliko kandidata je trenutno zauzeto, jer njihovi timovi još uvek učestvuju u plejofu. Pomoćnici u taboru Portlanda – Dejvid Vanterpul i Nejt Tibets, kao i asistent Majka Malouna u Denveru, Djordi Fernandez.

Klivlend je prošlog leta ušao u fazu reizgradnje tima, nakon odlaska Lebrona Džejmsa. Ruki Kolin Sekston odigrao je odlično u drugom delu sezone, što je navijačima dalo povoda za optimizam. Kavsi se nadaju da će ih lutrija ponovo pogledati, te da će u dolazećem draftu birati prvi. Uz Sanse i Nikse imaju najveće šanse da se domognu prvog pika.

Podelite vest: