Džej Ar Smit otpušten od strane Kavalirsa

"Trejdovi" Cleveland Cavaliers

Džej Ar Smit otpušten od strane Kavalirsa

"Trejdovi" Cleveland Cavaliers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 15.07.2019. Foto: Heavy

Klivlend Kavalirsi otpustili su šampiona iz 2016. godine – Džej Ara Smita!

Smit je na početku prošle sezone otklonjen iz tima posle samo 11 utakmica, nakon što je javno kritikovao upravu i njihovu želju da se gubljenjem utakmica što bolje pozicioniraju za dolazeći draft.

Od tog trenutka Klivlend je u Smitu video vrednost u smislu trejd materijala. Naime, Džej Ar je imao ugovor po kojem bi trebalo da zaradi 15.7 miliona dolara u narednoj sezoni, ali ako bi bio otpušten do danas (što se i desilo) moralo bi da mu bude isplaćeno “samo” 4.4 miliona. To su taboru Kavalirsa videli kao odličan ugovor za neku od ekipa koja je u problemu sa budžetom. Zamisao je bila da Klivlend preuzme neki ogroman ugovor, a uz njega i pika prve runde, ali do toga nije došlo.

Džej Ar je dao veliki doprinos osvajanju titule 2016. godine, ali će se njegov kiks iz prvog meča finala 2018. godine možda i duže pamtiti.

Kvalitetni šuter imaće tako priliku da “pojuri” titulu sa novim timom, ali po rečima Adriana Vojnarovskog, iako su to mnogi očekivali – Lejkersi nisu preterano zainteresovani za dovodjenje Džej Ara Smita.

 

Podelite vest: