Klivlend Kavalirsi potpisali Kevina Pengosa

Cleveland Cavaliers Potpisi

Klivlend Kavalirsi potpisali Kevina Pengosa

Cleveland Cavaliers Potpisi
Autor: Datum objave: 10.09.2021. Foto: NBA.com

Kavalirsi su potpisali kanadskog plejmejkera Kevina Pengosa, na ugovor u trajanju od dve godine. Ugovor je ukupno vredan 3.5M$, a prva godina i 1.67M$ su garantovani.

Kevin Pengos je poslednjih šest godina proveo igrajući za klubove u Evropi. Prvi klub mu je bio Gran Kanarija, tamo je igrao dve sezone i beležio 11 poena u proseku, uz nešto manje od 5 asistencija. Posle Gran Kanarije dolazi u Žalgiris, gde je takođe bio dve sezone, nakon kojih se zapustio u Blaugranu, odnosno Barselonu. Nakon epizode u Barsi, seli se u hladni Sankt Peterburg, gde je proveo jednu sezonu u kojoj je beležio 13.5 poena i 6.6 asistencija u proseku. Igrajući za Zenit, uvršten je u najbolju petorku Evrolige.

Jedan od prioriteta ekipe iz Ohaja je bilo pojačanje na mestu pleja, odnosno igrača koji će ulazit sa klupe kad se Darijus Garland bude odmarao. Sada, pored Garlanda, dres Klivlenda nose Riki Rubio i Kevin Pengos, te bi organizacija igre trebala biti na boljem nivou.

Pengos je igrao američku košarku na univerzitetu Gonzaga, gde je proveo 4 godine. Takođe, nastupao je za nacionalnu selekciju Kanade, kojoj je pomogao da se domogne Svetskog prvenstva 2019. godine, igranog u Kini.

Podelite vest: