Redik opleo po Pelikanima

Dallas Mavericks New Orleans Pelicans

Redik opleo po Pelikanima

Dallas Mavericks New Orleans Pelicans
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 31.03.2021.

Džej Džej Redik je u smiraj “prelaznog roka” ponovo promenio tim i postao član Dalas Maveriksa. Proveo je dve sezone u dresu Nju Orleansa i započeo treću, ali je ove godine njegova minutaža doživela pad.

Nije bilo najjasnije zašto najbolji šuter ekipe, kojoj je upravo šut spolja glavni problem, ne provodi dovoljno vremena na terenu. Redik je u svom podkastu obelodanio neke stvari koje će mnogima verovatno prosvetliti situaciju.

(FOTO: ClutchPoints)

“Zatražio sam ‘trejd’ još u novembru, pre početka sezone. Grif (generalni menadžer Dejvid Grifin) mi je rekao da dodjem na mesec dana u Nju Orleans, ako i dalje budem želeo da idem dao mi je svoju reč da će naći povoljnu razmenu.”

Redik je od tog trenutka imao nekoliko sastanaka sa Grifinom i Trajanom Lengdonom, njegovim pomoćnikom. Obećanje nije ispunjeno. Dogovor je bio da tim i igrač raskinu ugovor ili da Džej Džej bude trejdovan u neki od timova sa severo-istoka SAD. Razlog za ovaj zahtev jeste trenutna kovid situacija u državi, te činjenica da Redikova porodica mora biti u karantinu od najmanje 7 dana svakog puta kada se vraćaju za Bruklin, gde trenutno obitavaju.

“Nisam gledao na situaciju oko raskida ugovora kao priliku da momentalno potpišem za Netse, već sam jednostavno želeo da budem u poziciji da vidjam svoju porodicu svakog dana. Očigledno, nisu ispunili obećanje.”

“Zašto bi bilo koji igrač trebao da veruje ovoj organizaciji? Mislim da nećete dobiti iskrenost od tih ljudi. Nije to lično mišljenje, već objektivno rečeno. Nećete dobiti iskrenost. Mislim da ovo što se desilo sa mnom nije izolovani incident.”

“Znam da čelni ljudi timova u ligi rade u njihovom najboljem interesu, razumem to. Iksreno, bio sam i malo naivan, razmišljao sam u 15. sam sezoni u karijeri, radi sam stvari kako treba, zaslužujem to. Ali govoreći o ovoj upravi i ovim ljudima, mislim da im ni agenti koji su radili sa mnom u ovoj situaciji neće verovati više nikada.”

U nastavku podkasta Redik je pričao i o dolasku u Dalas i razogovoru sa Markom Kjubanom, kako je priznao vlasniku Mavsa da trenutno nije u potpunosti zadovoljan, ali samo zbog navedene situacije, kako bi bilo koje druge goodine bio počastvovan i privilegovan što je član Dalas Maveriksa.

(FOTO: Sports Ilustrated)

Ipak, profesionalac kakav jeste, Redik će se uskoro priključiti svojim novim saigračima: “Uzbudjen sam što ću igrati sa takva dva mlada igrača. Imaju dubok sastav. Nadam se da će moje liderske sposobnosti doći do izražaja, da će moje šutersko umeće doprienti timu. Biću sa timom ove nedelje u Njujork. Mimo toga nemam jasan plan kada ću se priključiti ekipi, počeo sam sa oporavkom pete i ahilove tetive. Na terenu sam bio osam od prethodnih devet dana, naperdujem i nadam se da sam blizu povratku na teren.”

 

“They have a deep team. I’m just hoping to just add some leadership, add some shooting. Just an update: I will be with the team this week in New York. … Beyond that, I don’t really have a firm timetable, because I am still rehabbing my heel and my Achilles from my injection.””I’ve been on the court for eight of the last nine days doing work, and I feel that I’m progressing, but I’m probably a little ways away from playing.”

Podelite vest: