5 potencijalnih pojačanja za Denver Nagetse

Denver Nuggets

5 potencijalnih pojačanja za Denver Nagetse

Denver Nuggets
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 19.07.2024. Foto: Instagram

1. mesto

Gordon Hejvord

Saglasan sam da Nagetsima svakako više odgovara “četvorka”, kako bi što bolje iskoristili Votsona i dopustili mu da napreduje, kao i da ga oslobode “tuče” sa mnogo čvršćim igračima, ali ako igrača za tako nešto na tržištu nema, mislim da je Hejvord idealan dodatak četvorici “sigurnih” na klupi Denvera.

Očajnih nekoliko meseci u Oklahomi mnogo je koštalo Hejvorda. Bio je u očima javnosti iz negativnih razloga, s obzirom na to da su Tanderi išli daleko u plej-ofu, a njegove igre nisu u tome pomogle ni malo.

Ipak, ljudi olako zaboravljaju da je Gordon u prvom delu prošle sezone igrao fantastično (u svojoj ulozi) za Šarlot Hornetse. Hejvord je u tih 25 utakmica beležio 14.5 poena u proseku, što je ubedljivo najviše od svih igrača koji se i dalje nalaze na tržištu kao slobodni. Na to je dodao 4,7 skokova i 4,6 asistencija, uz 50% za 2 i 36% za 3 poena. Veoma respektabilna statistika.

Ne radi se o igraču koji je egocentrik i koji bi zahtevao previše loptu u napadu. Može da igra u komplementarnoj ulozi na terenu kada loptom dominira Vestbruk, a od svih iz petorke sigurno ima najviše maštovitosti i kreacije za sebe, čak i u ovom momentu karijere.

Petorka Vestbruk, Strouder, Hejvord, Votson i Šarić bila bi sigurno ubedljivo najbolja “klupa” u eri Nikole Jokića.

Podelite vest:
1
1