Denver je u problemu, Klipersi melju

Denver Nuggets LA Clippers

Denver je u problemu, Klipersi melju

Denver Nuggets LA Clippers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 26.12.2020. Foto: Yahoo

Repriza polufinala zapadne konferencije nije bila očekivano uzbudljiva, pre svega jer se Nagetsi nisu pojavili.

(Foto: LA Clippers / Twitter)

Nastavljaju se problemi Denvera, nakon što su kod kuće poraženi i od Sakramenta, ekipe koja ne figurira kao plejof kandidat u ovom trenutku, nisu bili takmac Klipersima. Tim Tajrona Lua odigrao je odlične uvodne utakmice, protiv dve najbolje ekipe Zapada iz prošle sezone, to jest učesnika finala konferencije.

Ono što se posebno izdvaja u igri Klipersa za sada je protok lopte. Iako sam Lu govori da je ekipa trenutno mnogo bolja na defanzivnom delu terena, Džordž i Kavaj, uz odlično dodeljene uloge oko njih, izgledaju nezadrživo za sada. Pol Džordž je nakon užasnog plejofa očigledno silno motivisan ušao u novu sezonu.

Kavaj Lenard je takodje odigrao odličan meč i u trećoj četvrtini sa 2, 3 vezana pogotka prosto odbio pokušaj naleta Nagetsa. Sredinom poslednje deonice Ibaka ga je udario laktom, prijateljski nema šta, nakon čega je Kavaj morao da napusti igru. Čak osam kopči bilo je potrebno kako bi se sanirala rasekotina, ali Lenard ne bi trebalo da propusti naredne mečeve.

Veoma dobar bio je Nikolas Batum. Francuz će se sigurno ispostaviti kao jako dobro pojačanje, pogotovo gledajući na činjenicu da za Kliperse igra na veteranskom minimalcu. Nakon što je godinama do ivice ludila zbog svoje neagresivnosti dovodio ljude u Šarlotu, Batum sada može da igra u svojoj prirodnoj ulozi “švajcarskog noža”, igrati na krilima najboljih igrača tima i raditi male stvari, ali bitne za uspeh tima.

Luk Kenard i Lu Vilijams savršeno dele zaduženja sa klupe u prva dva meča. Kao što smo već pisali čini se da je Tajron Lu perfektno podelio uloge igračima na startu sezone, ali još bitnije, za razliku od prošle godine momci su to prihvatili na pravi način.

Klipersi su fantastično šutirali van linije za 3 poena, ali u dobrom delu to im je omogućila smušena odbrana Denvera. Nagetsi su kao pravi defanzivni tim izgledali samo u većini prve četvrtine i na prelazu iz treće u četvrtu, kada su pokušavali da naprave niz i vrate se u igru. Taj trud koji su uložili u pomenutim periodima igre mora biti prisutan tokom svih 48 minuta igre.

Što se same igre Nagetsa tiče, bilo je dosta sitnijih rupa, ali najočiglednija i najbolnija je igra Džamala Murija. Kanadjanin se probudio tek sredinom treće četvrtine, u svom stilu, poenima u nizu probao da vrati svoj tim u meč ali bilo je već kasno. Denver je gubio sa 24 poena razlike. Sve što su uspeli da urade jeste da dodju nadomak jednocifrene razlike, ali iako su imali 3 ili 4 napada za taj poduhvat, nisu uspeli.

Muri će morati da ubaci u višu brzinu od samog starta meča, bez dva igrača vrhunske klase Nagetsi se ne mogu takmičiti sa najboljim timovima lige. Jednog imaju, jedan je konstantan.  Nikola Jokić je ponovo bio nadomak tripl dabla, 24 poena uz 10 asistencija i 9 skokova. Plejada vanserijskih poteza, ali pre svega jedno može se reći eksplozivno kucanje i fluidnost prilikom napada obruča govore da posveta pravoj ishrani nastavlja da donosi rezultati. Jokić je neizmerno lakši i pokretljiviji nego li pre par godina. Vidljivo je to i u odbrani, prilikom rotacija i izlaska na šut, iako ima još dosta prostora za napredak.

Ostatak tima se još uvek traži. Porter je nestao nakon uvodnih 6, 7 minuta dobre igre. Vil Barton je postigao 15 poena, ali je njegova igra u odbrani daleeeko od onoga što je pružao pre povrede. Geri Heris je imao par finih poteza, ali je i dalje bolno nekonstantan u napadu. Igrač koji nastavlja da bude zanimljiv i pravi napredak iz meča u meč je Pi Džej Dozier. Imao je par propusta na ovom meču, ali nekako se čini da Nagetsi u njemu imaju igrača koji nosi najveći potencijal u rotaciji igrača na perimetru, posle Murija.

Monte Moris bio je standardno solidan, ali Nagetsi moraju da dobiju više od Murija i trojke na krilu Heris / Porter / Barton. Povratak Džamajkla Grina doneće odredjeni kvalitet rotaciji i pomoći Denveru koji ne sme da dozvoli da upisuje poraze protiv timova kao što su Sakramento Kingsi, pogotovo dok ne naprave zalihu.

Nagetsi u sledećem susretu dočekuju Hardena i Rakete, ponedeljak na utorak 3 časa posle ponoći. Klipersi će seriju pobeda tražiti sutra, u odličnom terminu za nas – 21:30, protiv Dalasa Maveriksa koji su posle dva meča bez pobede.

Podelite vest: