Denver lako sa Majamijem

Denver Nuggets Miami Heat

Denver lako sa Majamijem

Denver Nuggets Miami Heat
Autor: Datum objave: 09.11.2021. Foto: Denver News

Denver Nagetsi su u ponedeljak uveče pobedili Majami Hit sa 113-96. Nikola Jokić je imao 25 poena, 15 skokova i 10 asistencija pre nego što je NBA MVP izbačen jer je nasilno udario ramenom Markifa Morisa.

Majami je dao izjavu da Moris ima očiglednu povredu vrata. Jokić je rekao da je video reprizu udarca, te je klonuo duhom kada je video koliko je Morisova glava snažno udarila o pod.

„Osećao sam se loše, baš loše“, rekao je Jokić.

Vil Barton je postigao 25 poena, a Džef Grin, koji je startovao umesto povređenog Majkla Portera mlađeg, dodao je 13 poena za Nagetse. Denver je sedmi put ove sezone zadržao protivnika ispod 100 poena.

Džimi Batler je imao 31 poen i tako predvodio Hit, pratio ga je Dankan Robinson sa 13 poena.

Sa 2:39 do kraja, Moris je laktom udario Jokića u središnji deo na polovini terena. Jokić je uzvratio snažnim udarcem pozadi nadlakticom/ramenom koji je Morisa oborio na pod. Moris se kotrljao od bola dok su saigrači odgurnuli Jokića. Medicinsko osoblje je donelo nosila na pod, ali je Moris uspeo da ustane i sam ode sa parketa.

„Želeli smo da se uverimo da je Markif u redu. Saznaćemo više“, rekao je trener Hita, Erik Spolstra o očiglednoj povredi vrata. „On se trenutno kreće. Ali to je bila veoma opasna, prljava igra.”

Morisov udarac je ocenjen kao nesportski faul i izbačen je, kao i Jokić koji je takođe izbačen, a Batler je dobio tehničku grešku.

Spolstra je rekao da je Jokićev udarac “apsolutno nepoželjan”. Jokić je, s druge strane, rekao da je Morisov udarac nešto više od teškog faula.

„Osećao sam da samo treba da se zaštitim, ali s druge strane ne treba da reagujem na taj način, da budem izbačen iz igre“, rekao je Jokić.

„Mislim da je Markief samo otišao i pokušao da napravi težak faul. Mislim da nije imao nameru da povredi Džokera,” rekao je on. “Ali ponekad, kada se takve stvari dogode, ne znate nameru druge osobe i samo reagujete i to je ono što je Džoker uradio.” izjavio je Moris.

Razlika od 15 poena na poluvremenu je porasla, Nagetsi su postigli 11 od prvih 16 poena u trećoj četvrtini, povećavši svoje vođstvo na 75-54. Grin je polaganjem odveo Denver na 91-70 na kraju treće deonice.

Batler je pogodio uzastopne trojke i pogurao Majami na 105-92, na nešto više od četiri minuta pre kraja. Barton je zatim vezao uzastopne trojke i zapečatio pobedu Denvera. Vil je dao 7 trojki u sinoćnjem meču.

Majami će nastaviti svoje putovanje od pet utakmica u gostima gde će već u sredu uveče gostovati Los Anđeles Lejkersima. Dok će ekipa Nageta ugostiti ekipu Indijane u sredu uveče.

Podelite vest: