Denver živi, Muri vodio do druge pobede

Denver Nuggets Plej-of Utah Jazz

Denver živi, Muri vodio do druge pobede

Denver Nuggets Plej-of Utah Jazz
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 26.08.2020. Foto: The Denver Post

Briljantni Muri i konačno vrhunska odbrana Denvera izvojevali veliku pobedu, 117:107, Nagetsi su smanjili prednost Džezera na 3-2 u seriji!

Juta je počela jako, ali počeo je i Nikola. Džezeri i dalje pomeraju loptu fenomenalno i do prvog tajmaut već su pogodili 6 trojki, parira im Jokić koji je do istog momenta već imao 15 poena.

Pucački obračun prve četvrtine na kraju je pripao Jokiću. Nikola je završio sa 21 poenom, 8/8 iz igre i 5/5 za tri poena, uz ovu “lepoticu” uz zvuk sirene.

Početkom druge četvrtine, Meloun nastavlja da radi nerazumne stvari. Petorka bez Jokića ili Murija ne može da preživi protiv Jute i prosto je neverovatno da to do sada nisu uvideli. Juta dodaje gas i pre svega preko Džordana Klarksona ide na osetniju, dvocifrenu prednost.

Pored vrhunske partije Jokića i dobre prateće uloge Murija, jasno se vidi da dosta igrača Nagetsa nije doraslo svom trenutnom zadatku. Denver pokušava da iskoristi visinske prednost, da eksploatiše mismeč u ofanzivi, ali niti Milsap, niti Grent nisu dovoljno vešti da isti iskoriste.

Sa druge strane Džezeri ponovo izgledaju kao odlično podmazana mašina. Svaki igrač je svestan svojih mogućnosti i igra u skladu sa njima. Za razliku od Melouna, Snajder je u svakom trenutku imao po dva odlična “plejmejkera”. Bilo da su to Mičel i Klarkson koji više kreiraju za sebe ili Ingls i Konli koji isto čine za ostale igrače. Na poluvreme Juta odlazi sa prednošću, 63-54.

U istom tonu nastavlja se drugo poluvreme, na strani Jute sve izgleda lako, prosto rečeno. Denver se muči, muči sa “spejsingom”, muči sa akcijama, muči da nadje poene.

KONAČNO!

Konačno Denver menja stil odbrane i kreću da rade ono što ih je krasilo otkada je Meloun postao trener. Nakon svakog pika Jute iskaču, te prave vrhunske rotacije iza pomenute akcije. Juta pogadja nekoliko teških šuteva, ali je očigledno da se momentum u napadu Džezera potpuno promenio.

Denver preko Murija koji je preuzeo svu odgovornost polako krca prednost. Kanadjanin je postigao 17 poena samo u trećoj četvrtini, a Denver se sa 15 poena zaostatka spustio na 4.

Jedan potez Murija posebno je zapao za oči.

Ista priča nastavlja se i početkom poslednje četvrtine. Posle više od 4 i po utakmice, Denver prvi put izgleda odlično u defanzivi. Juta bukvalno 8 ili 9 minuta nije imala otvoren šut i Nagetsi preuzimaju vodjstvo. Veliki udeo u tome ima i činjenica da je Meloun ostavio i Jokića i Murija u igri, jedino pitanje je da li će imati snage da izguraju do kraja?

Donovan Mičel, naravno, preuzima odgovornost za Jutu. Razdvaja udvajanje nakon pika u nekoliko navrata, a jedan napad se posebno izdvaja. Čuvaj glavu dečače!

Momentum na terenu se nažolst po Mičela nije promenio, od polovine treće četvrtine na terenu postoji samo jedna ekipa defanzivno, ali jedan madjioničar ofanzivno. Džamal Muri čini legendarne stvari!

Razbija odbranu Jute bez pik en rola, jedan na jedan, ko god da se na suprotnoj strani nalazio. Denver se pred sam finiš odvaja na 10 poena prednosti. Za kraj nalazi Jokića samog u ćošku, a centar Denvera pečatira sudbinu Jute u ovom meču.

Denver živi da se bori bar još jedan dan, Muri je završio sa briljantnih 42 poena, Jokić dodao 31.

Sledeći meč na programu je u četvrtak, od 22 časa.

Podelite vest: