Denveru prva runda, neverovatni Jokić

Denver Nuggets Plej-of Portland Trail Blazers

Denveru prva runda, neverovatni Jokić

Denver Nuggets Plej-of Portland Trail Blazers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 30.04.2019. Foto: Bleacher Report

Na krilima maestralnog Nikole Jokića, košarkaši Denvera su savladali Portland 121:113 i poveli u polufinalu Zapadne konferencije sa 1:0.

Somborac je nastavio u istom ritmu kao i u prvoj rundi protiv Sparsa – zabeležio je 37 poena, pri šutu iz igre 11/18, trojke 3/5, a slobodna bacanja perfektnih 12/12. Uz to je upisao i 9 skokova, 6 asistencija, 3 ukradene lopte i 2 blokade, a posebno bi trebalo istaći i njegovu sekvencu u trećoj deonici kada je nanizao 15 poena i zahvaljujući tome razlika u korist domaćih je prvi put otišla na dvocifrenu.

Odličnu podršku imao je u Džamalu Mareju, koji je počeo sve bolje i, pre svega, sve rasterećenije da igra, kako ovaj plej-of odmiče. Meč je završio sa 23 poena, 8 asistencija i 2 ukradene lopte. Iskusni Pol Milsap je pored standardne čvrstine u odbrani doprineo i sasvim solidnom igrom u napadu. Upisao je 19 poena, od čega čak 17 u prvom poluvremenu, 6 skokova i 3 asistencije.

Kod gostiju ponovo je fenomenalan bio Dejmijen Lilard, ali ni njegova nova odlična partija nije pomogla timu iz Oregona da izbegne poraz. Dejm je uz 39 poena, pri sasvim solidnom šutu iz igre 12/21, meč završio i sa 6 asistencija i 3 skoka. Sjajan je bio i Enes Kanter koji je, i pored brojnih najava, ipak nastupio na ovom meču. Turčin vidljivo ima velikih problema sa levim ramenom, što je naročito uočljivo u odbrani, ali je i pored toga uspeo da zabeleži 26 poena, uz odličnih 11/14 iz igre, i 7 skokova. Solidan učinak sa klupe imao je Rodni Hud sa 17 poena za 18 minuta provedenih na terenu, dok je Si Džej MekKolum upisao 16 poena, uz ne baš blistavu šutersku partiju (7/17 iz igre, trojke 2/7).

Vidno umorni Nagetsi, nakon naporne serije sa Sparsima koja je završena samo dva dana ranije, vrlo su nervozno ušli u ovaj meč, iako su imali konstantnu prednost sve do sredine druge četvrtine. Videlo se da to nije ona tečna igra koja ih je krasila većim delom sezone, kao i da su često ishitreno i bez pravih rešenja završavali napade. Sa druge strane, gostima kao da nije prijala nešto duža pauza koju su imali u odnosu na svoje domaćine, pa se ni njihova igra nije baš odlikovala nekom preteranom lepršavošću. Igrači Denvera su u drugom poluvremenu polako počeli da hvataju svoj ritam i prednost je počela da raste u njihovu korist, a sigurno je i već pomenutih 15 poena srpskog asa u trećoj deonici dalo veliki doprinos konačnom rezultatu i pobedi.

Nikola Jokić je postao prvi igrač Nagetsa u poslednjih 10 godina koji je u polufinalu konferencije uspeo da postigne više od 35 poena. Pre njega, pre tačno 10 godina, to je pošlo za rukom Karmelu Entoniju, kada je ubacio 41 poen.

Sledeći, drugi meč ove serije, na programu je u noći između srede i četvrtka po našem vremenu od 3h.

Podelite vest: