Dončić nadigrao Jokića

Dallas Mavericks Denver Nuggets

Dončić nadigrao Jokića

Dallas Mavericks Denver Nuggets
Autor: Datum objave: 16.11.2021. Foto: A to Z Sports

Kristaps Porzingis je imao 29 poena i 11 skokova, Tim Hardavej mlađi je postigao 13 od svojih 19 u četvrtoj četvrtini, a Dalas Maveriksi su pobedili Denver Nagetse sa 111-101 u ponedeljak uveče.

Dalas je četvrti period otvorio serijom od 17-6, koja je uključivala trojke Hardaveja, Dorijana Fini-Smita i Redžija Buloka i nastavio sa 98-88 na šest minuta do kraja, što je njihovo najveće vođstvo do tog momenta. Sa Porzingisom i Ol-star bekom, Lukom Dončićem na klupi, trener Maveriksa, Džejson Kid je otvorio četvrtu četvrtinu sa postavom od četiri beka plus Fini-Smit koji je visok 202 santimetra.

„Mislim da je bilo super“, rekao je Hardavej. „Znali smo da idemo ubrzati tempo u poslednjoj deonici”.

Dončić je imao 23 poena i 11 asistencija, a Džejlen Branson je postigao 17 poena ušavši sa klupe Maveriksa, koji su pobedili pet od šest poslednjih utakmica.

„Osećali smo da je to postava koja bi mogla da preokrene sve, da nam da energiju, malo fizičke snage“, rekao je Kid. “I to je upravo ono što su doneli.”

Nikola Jokić je postigao 35 poena i 16 skokova uz 6 asistencija za Nagetse, kojima je prekinut niz od pet pobeda.

Najveće vođstvo Nagetsa bilo je 13 razlike početkom treće četvrtine. Monte Moris je postigao 17 poena, Aron Gordon 14 poena, a Ostin Rivers 12 poena uz tri pogođene trojke.

Rezultat je bio izjednačen 44-44 na šest minuta do kraja prvog poluvremena, pre nego što su ga Nagetsi zatvorili serijom od 14-5. Njihovo vođstvo od 58-49 bilo je najveće u poluvremenu. I dok su ekipe odlazile na odmor, Dončić je dobio tehničku grešku jer se nekoliko sekundi ranije požalio na nedosuđen faul nad njim u kontri.

Denver je ušao sa  prosekom od 98 poena po utakmici, najmanje u NBA ligi.

Bek Nagetsa Vil Barton, lider tima po minutama po utakmici, propustio je svoju drugu uzastopnu utakmicu zbog bola u donjem delu leđa.

Podelite vest: