Jokić i Marej za važan trijumf i izjednačenje u seriji

Denver Nuggets Plej-of Portland Trail Blazers

Jokić i Marej za važan trijumf i izjednačenje u seriji

Denver Nuggets Plej-of Portland Trail Blazers
Autor: Uroš Živković Datum objave: 06.05.2019. Foto: nba.com

Samo dve večeri nakon istorijskog trećeg duela ove serije i srceparajućeg poraza za Nagetse posle čak 4 produžetka, najmlađa ekipa u ovogodišnjem doigravanju uspela je da uzvrati udarac i pokaže sav karakter koji poseduje!

Trijumf Denvera u Portlandu 116:112 za poravnanje u seriji na 2:2 i povratak prednosti domaćeg terena.

Vidno umorni i iscrpljeni, igrači i jednog i drugog tima su se svakako potrudili da daju sve od sebe, pa i da odigraju pod povredama i bolovima, znajući koliko baš ova utakmica može biti prelomna za čitavu seriju. Početak susreta je bio krajnje neobičan, timovi su se smenjivali u vođstvu, praveći razlike u serijama i to je tako potrajalo sve do početka druge četvrtine kada domaći konačno preuzimaju inicijativu i stiču blagu prednost koju održavaju do kraja poluvremena.

Set Kari je odigrao tu deonicu kao u transu i sa 14 postignutih poena u ovom kvartalu, uz čak 4 pogođene trojke iz 5 pokušaja sam održavao prednost Trejlblejzersa. Na žalost po domaće, to je bilo i sve od njega u ovom susretu, u drugom poluvremenu je imao svega jedan pokušaj iz igre.

Nagetsi u drugu polovinu meča ulaze znatno agresivnije, sa jasnim ciljem da promene nešto u svojoj igri, pre svega u odbrani, dobijaju treću deonicu rezultatom 27:14 i preuzimaju vođstvo koje uspevaju, uz povremene očekivane oscilacije u igri, da zadrže do samog kraja.

Velika dilema je da li za junaka utakmice proglasiti Nikolu Jokića ili Džamala Mareja. Jokić je sa 21 poenom, 12 skokova i 11 asistencija zabeležio novi tripl-dabl, svoj 4. u ovogodišnjem plej-ofu i samo je legendarni Medžik Džonson u svom prvom nastupu u doigravanju imao više ovih učinaka. Marej je upisao 34 poena, 5 skokova i 4 asistencije, ali treba posebno istaći njegovu hladnokrvnost u samom finišu susreta, na kojoj bi mu pozavideli i mnogi veterani, kada je sa 6 vezanih pogođenih slobodnih bacanja i definitivno overio trijumf svog tima.

Treba pomenuti i Pola Milsapa koji je zabeležio dabl-dabl sa 21 poenom i 10 skokova, kao i Vila Bartona koji je, ušavši u igru sa klupe, upisao 11 poena, 5 skokova i 3 asistencije, a ovoga puta su njegova nepredvidivost i česta ishitrenost u napadu konačno išli na ruku Nagetsima, pošto je sa dve vezane trojke u samom finišu pomogao svom timu da održi rezultatsku prednost.

Umor od prethodnog duela primetan je bio i kod domaćih igrača, a naročito je došao do izražaja na samom kraju i to se jasno moglo prepoznati po Dejmijanu Lilardu, koji je promašio par jako bitnih slobodnih bacanja, kao i nekoliko otvorenih šuteva iz igre, što je vrlo netipično za njega. Dejm je ovaj meč završio sa 28 poena i 7 asistencija, dok je Si Džej Mekolum uz 29 poena (10/20 iz igre. 4/8 trojke) imao i 5 uhvaćenih lopti.

Serija se sada vraća u Kolorado, 5. meč će se odigrati u noći između utorka i srede od 4:30h po našem vremenu.

Podelite vest: