Jokić upisao pobedu, a tripl-dabl izmakao za dlaku

Denver Nuggets Portland Trail Blazers

Jokić upisao pobedu, a tripl-dabl izmakao za dlaku

Denver Nuggets Portland Trail Blazers
Autor: Datum objave: 15.11.2021. Foto: NBA

Nikola Jokić je završio sa 28 poena, 9 skokova i 9 asistencija, a Denver Nagetsi su pokvarili povratak Čonsija Bilapsa u rodni grad pobedom od 124-95 nad Portland Trejl Blejzersima u nedelju uveče.

Bilaps, rodom iz Denvera, za koji je nastupao u dva navrata, izgubio je debi kao glavni trener bez prve zvezde tima, Demijana Lilarda.

Lilard je bio van zbog problema sa donjim abdomenom (stomak). Reč je o povredi sa kojom se bek nosio ranije, ali se u utakmici sa Los Anđeles Klipersima u utorak uveče stanje pogoršalo. Lilard je igrao u sredu i petak uveče pre nego što ga je Bilups sprečio da igra u utakmici u nedelju veče protiv Denvera.

„Znate da Dejm ne voli da sedi na bilo kojoj utakmici, bilo kakvom treningu, bilo čemu, pa sam nekako morao da ga nateram da odustane od ovog meča“, rekao je Bilaps pre utakmice. „Prerano je da se svake večeri igra povređen. Treba ti pauza, odmori se. Ako misliš da ti ne treba, možda ću ja morati da ti je dam.”, rekao je Bilaps Lilardu i tako ga nagovorio da ovaj meč gleda sa strane.

Si Džej Mekolum je predvodio Portland sa 21 poenom, a Anferni Simons je imao 16 poena na mestu startera umesto Lilarda. Dok je ekipa Portlanda na skoru 1-7 u gostima.

Šest igrača Nagetsa postigli su dvocifren broj poena. Novajlija Bouns Hajland postigao je 18 poena, Gordon je dodao 11 poena na svoj konto, Dozir i Grin su dodali po 12, a Monte Moris 15 poena, 7 skokova i 4 asistencije.

Jokić je u trećoj četvrtini izašao na 1:24, a Denver je vodio 88-77. Blejzersi su prišli na devet poena zaostatka, ali Denver je na kraju treće i početkom četvrte deonice imao seriju od 21-4. Jokić je asistirao u sedam od prvih osam koševa ekipe i nije tražio sopstveni šut.

„Nikola zna što dublje ulazimo u utakmice, to će više morati da preuzme kontrolu nad svojim timom i da bude naš glavni igrač“, rekao je trener Majkl Meloun. „On će pročitati igru i šta god mu se da, on će uzeti i pokušaće da vas natera da platite za bilo koji plan igre koji ste smislili na njemu.”

Denver je držao svih pet protivnika ispod 100 poena na domaćem terenu uprkos tome što su svake večeri nedostajali ključni igrači.

“Imamo dugu klupu, imamo dugačak roster i svi mogu da igraju”, rekao je Jokić. „Oni su to pokazali. Ko god izađe, drugi momci gaze i igraju stvarno dobro.”

Podelite vest: